Datum: 16 mei 2007

Hollands Midden Aangifte op afspraak

De politiebureaus van Politie Hollands Midden breiden hun service uit voor het doen van aangifte. Vanaf vandaag kan er via 0900-8844 een afspraak gepland worden voor het doen van aangifte. Op deze manier biedt de politie meer service voor het doen van aangifte aan naast de al bestaande vormen.

Beter inspelen op de vraag Lang wachten op het politiebureau is er niet meer bij. De politie kan het gewenste aantal agenten inzetten op basis van de afsprakenlijst. Omdat het bekend is wie er komt en waarvoor kan de politie beter inspelen op de vraag.

Wanneer er weinig afspraken zijn, kan de politie haar agenten tevens effectiever inzetten. In plaats van onnodig een bureau te bemannen, kunnen de agenten gericht toezicht houden en lokale problemen aanpakken. Dit komt ten goede van de veiligheid en leefbaarheid in de regio, terwijl het serviceniveau op het politiebureau behouden blijft.

Steeds meer mogelijkheden voor het bereiken van de politie Steeds meer mensen weten de politie op andere manieren te vinden waardoor de inloop tijdens de openingstijden van politiebureaus vermindert is. Mensen richten zich steeds meer op de mogelijkheden die de politie via internet aanbiedt. Daarnaast kan er op nog meer manieren aangifte worden gedaan, bijvoorbeeld via de telefoon (0900-8844). Ook de spreekuren van wijkagenten dragen er aan bij dat de politiebureaus steeds minder bezocht worden. Om deze redenen zoekt de politie steeds naar nieuwe mogelijkheden om het serviceniveau hoog te houden, maar zo effectief mogelijk te kunnen blijven werken.

Hoe gaat het in zijn werk Stel u wilt aangifte doen. Dan heeft u een aantal mogelijkheden. U kunt aangifte doen via internet of via de telefoon (0900-8844). Echter kan niet voor elk strafbaar feit op deze manier aangifte gedaan worden(voor meer informatie zie www.politie.nl). Dit geldt alleen voor eenvoudige feiten waarbij er geen dader bekend is. Is dit wel het geval dan heeft u de mogelijkheid om op het politiebureau aangifte te doen. Het is handig dat u dan een afspraak kunt maken met het desbetreffende politiebureau. U belt naar 0900-8844 en maakt een afspraak op een dag en tijd wat zowel u als de politie goed uitkomt. De collega's aan de telefoon hebben zicht op de agenda van de politiebureaus zodat zij u snel kunnen helpen. U kunt bij aankomst van het bureau zo snel mogelijk geholpen worden, u hoeft niet lang te wachten, waardoor u tijd bespaart.

Aangifte op uw manier Inmiddels biedt de politie een breed scala voor het doen van aangifte aan: . Aangifte via internet (www.politie.nl) . Telefonische aangifte (eventueel op afspraak) via 0900-8844 . Aan de balie van een politiebureau . Op het politiebureau na telefonische afspraak
---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --