Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Diefstal siervogels                           |
Uit een volière aan de Talmastraat zijn tussen maandag en dinsdag (15/05) een vijftal vogels verdwenen. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen 23.00 uur en 10.30 uur plaats gevonden. Men heeft de achterkant van de volière geforceerd en in totaal vijf vogels weten weg te nemen. Bij de tweede keer werd een tot nu onbekende jongen overlopen. De jongen is vermoedelijk tussen de 12 en 14 jaar oud en 1.60 meter lang. Hij heeft een gezet postuur en droeg op dat moment een opvallend rood vest. Toen hij de benen nam, liet hij een zwarte omafiets achter. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Ook mensen die weten waar de vogels nu zijn, wordt verzocht om contact op te nemen. Het betreft twee meerkleurige halsbandparkieten, 1 gele valk en 2 groene collies met oranje kopje. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Man gewond bij ruzie                          |
De politie heeft op woensdag (16/05) op de Kanaalstraat een 23-jarige inwoner uit Winschoten en een 24-jarige inwoner uit Franeker aangehouden in verband met een ruzie waarbij een 35-jarige Apeldoorner vermoedelijk door een mes gewond raakte.

De twee verdachten trokken omstreeks 03.25 uur vanuit hun auto de aandacht van surveillerende agenten. In de buurt van de auto werd de Apeldoorner met verwondingen aan zijn handen aangetroffen. Een eerste onderzoek wees uit dat tussen de drie mannen ruzie was ontstaan. De auto werd doorzocht en daarbij werd een mes aangetroffen waarmee de Apeldoorner vermoedelijk werd verwond. Het mes is in beslag genomen en de twee verdachten zijn in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

|     |Apeldoorn - Woningen doelwit dieven                       |
Twee woningen aan De Jagershuizen en Balsemien zijn op dinsdag (15/05) het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer een digitale camera en een laptop verdwenen. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstallen hebben tussen 09.00 uur en 18.30 uur plaats gevonden. Men kon de woningen binnenkomen door een raam te forceren. De politie heeft beide zaken in onderzoek. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locaties iets bijzonders hebben gezien. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Beekbergen - Inbraak in vakantiewoning                    |
Onbekenden hebben recentelijk in een woning aan de Reeënbergweg ingebroken. Hierbij zijn onder meer sieraden en een televisie verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

De politie werd op dinsdag omstreeks 17.35 uur over de inbraak ingelicht. Onduidelijk is nog wanneer de inbraak precies heeft plaats gevonden en hoe men de woning kon binnenkomen. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Men kan via 0900-8844 contact opnemen.

|     |Apeldoorn - Meerdere winkeldieven betrapt                 |
Medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat en de Brinklaan hebben op dinsdag (15/05) een twee winkeldief betrapt toen zij spullen wilde meenemen zonder eerst netjes af te rekenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan. Een 39-jarige vrouw uit Deventer kon ter plaatse aan de politie worden overgedragen.

De politie werd omstreeks 09.45 uur ingelicht dat medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat een 39-jarige vrouw uit Deventer op diefstal van twee paar schoenen hadden betrapt. Agenten gingen ter plaatse en namen de vrouw onder hun hoede. De vrouw heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd, waarna zij met een boete op zak in vrijheid werd gesteld.

Einde berichten
---


---


---

---- --