KNHS


Hoofddorp kandidaat EK springen Junioren & Young Riders 2009 16 mei 2007

ERMELO (KNHS) De KNHS heeft het concours hippique Hoofddorp bij de internationale hippische sportfederatie FEI voorgedragen als kandidaat voor de organisatie van de Europese Kampioenschappen springen voor Junioren en Young Riders in 2009.

Nederland was in 1989 (Nuenen) voor het laatst gastheer van deze internationale kampioenschappen. De Nederlandse Junioren en Young Riders hebben de afgelopen jaren bewezen een kampioenschap in eigen land te verdienen. Al eerder werd het EK voor Hoofddorp aangevraagd, maar dit werd toen aan Frankrijk toegewezen.
Dat het concours hippique Hoofddorp veel waarde hecht aan de jeugd springsport, blijkt onder andere uit het feit dat zij al een aantal jaren gastheer is van de Nederlandse kampioenschappen springen voor Junioren en Young Riders. Ook dit jaar, tijdens het derde weekend van juni, vinden de kampioenschappen in Hoofddorp plaats. Het EK past uitstekend in onze plannen voor 2009, vertelt Henk Prins, voorzitter van CH Hoofddorp. In dat jaar vieren wij ons 100-jarig jubileum en dat is behoorlijk uniek. Mogelijk dat dit voor de FEI een extra reden is het EK aan ons toe te wijzen.
De FEI maakt naar verwachting begin november een keuze.