Linksys Kondigt Nieuwe Wireless-N Adsl2+ Gateway Aan

16.05.2007 / 15:16 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Linksys

Linksys

Linksys Kondigt Nieuwe Wireless-N Adsl2+ Gateway Aan

AMSTERDAM, Nederland, May 16 /PRNewswire/ --


- Nieuwe Wireless-N gateway voor een snel en beveiligd netwerk

Linksys(R), een divisie van Cisco Systems, Inc. en toonaangevend leverancier op het gebied van VoIP, wireless en netwerkapparatuur voor consumenten en kleinzakelijke omgevingen, heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van de Linksys Wireless-N ADSL2+ Gateway (WAG325N), een 5-in-1 oplossing voor Internet en draadloze connectiviteit. De WAG325N bevat een Wireless-N access point, router, ADSL2+ modem, SPI firewall en 4-Poorts 10/100 switch, samen in èèn eenvoudig te beheren apparaat.

Geavanceerde Wireless-N (draft 802.11n) technologie

Door het ingebouwde access point kunnen gebruikers draadloos verbinden met het netwerk. Het access point maakt gebruik van de nieuwste draft 802.11n technologie die ontwikkeld is om tot 12 keer de snelheid(i) en tot 4 keer het bereik(i) te leveren in vergelijking met 802.11g. Dankzij de draft 802.11n technologie is de WAG325N ook in staat om zogenaamde 'dead spots' in het bereik significant te verminderen.

Het ingebouwde ADSL2+ modem maakt het mogelijk om verbinding te maken met een snelle breedband verbinding en dankzij de ingebouwde 4-poorts 10/100 Ethernet swith kunnen gebruikers ook bedraad bestanden, printers en andere bronnen delen, door computers met een kabel te verbinden met de gateway. Er kunnen maximaal 4 computers direct aangesloten worden, maar ook eventueel een extra switch om een groter bekabeld netwerk te creëren.

"De nieuwe WAG325N is een alles-in-èèn oplossing voor Internet connectiviteit. Wij zijn er van overtuigd dat dit nieuwe product aansluit op de behoefte van onze klanten met het gebruiksgemak dat van ons verwacht wordt en de snelheid die Wireless-N en ADSL2+ bieden. Dit maakt dat het product ideaal is voor 'media-centric' applicaties zoals streaming video, gaming en VoIP, zelfs als ze allemaal tegelijk gebruikt worden," aldus Judith Eijkelboom, Sales Manager Linksys Benelux.

Virtual Private Network (VPN) Terminal en beveiliging

Met behulp van de ingebouwde VPN terminal kunnen op IPSec gebaseerde verbindingen gemaakt worden over het internet, waardoor tot 5 gebruikers verbinding kunnen maken met een 'remote' netwerk met de beveiliging van een
'private' netwerk. De gateway helpt bij het beschermen van data en privacy met 256-bit industrial-strength WPA2 encryptie en 802.11x authenticatie en authorisatie. Ook is een krachtige SPI firewall ingebouwd om gebruikers te beschermen tegen hackers en de meeste bekende Internet aanvallen. Alle beveiligingsopties kunnen snel en eenvoudig ingeschakeld worden met de Linksys browser-based configuratie.

Prijs en beschikbaarheid

De WAG325N is medio juni verkrijgbaar via het Linksys distributie en partner netwerk voor een adviesverkoopprijs van circa EUR169,-.

Over Linksys

Linksys, een divisie van Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), werd opgericht in 1988 en is erkend leider op het gebied van Voice, wireless en Ethernet netwerkapparatuur voor consumenten, SOHO en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft ernaar netwerken eenvoudig en betaalbaar te maken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met een diverse apparaten en applicaties. Linksys biedt haar klanten prijswinnende productondersteuning. Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl

(i)The maximum performance is derived from IEEE Standard 802.11 specifications. Actual performance can vary, including lower wireless network capacity, data throughput rate, range and coverage. Performance depends on many factors, conditions and variables, including distance from the access point, volume of network traffic, building materials and construction, operating system used, mix of wireless products used, interference and other adverse conditions.

Linksys is a registered trademark or trademark of Cisco Systems, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and certain other countries. Other brands and products are trademarks or registered trademarks of their respective holders. Copyright (c) 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved..

Website: www.linksys.com

Contact:

Media Contacts, Mike Duin, Linksys, Phone: +31-20357-1163, miduin@cisco.com, of Melodie Testelin, Linksys, Phone: +33-158-04-3102, mtesteli@cisco.com; of Analyst Relations, Ben Culp, Linksys, Phone: +1-949823-3787, bculp@cisco.com; of Investor relations, Marisa Ross, Cisco, Phone: +1-408-527-9830, mariross@cisco.com