Unieke modeshow van Willem de Kooning Academie en Connexxion


16.05.2007 / 15:35 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Connexxion

Connexxion

Unieke modeshow van Willem de Kooning Academie en Connexxion

Een unieke gebeurtenis. Niet eerder werd er een modeshow gegeven in een gelede bus. Vanavond hebben studenten van de Willem de Kooning Academie de eer om in Rotterdam centrum hun creaties te showen in een door Connexxion ter beschikking gestelde gelede bus. hiermee biedt Connexxion jong talent een platform . De bus zal door Rotterdam rijden en op verschillende plaatsen worden korte modeshows gelopen. De start is om 21.00 uur op de Witte de Withstraat.

Op initiatief van Connexxion en in samenwerking met de Willem de Kooning Academie is er een project gestart met tweede en derdejaars modestudenten. Het thema van de modeshow is circus. De modellen hebben kleding aan van verschillende ontwerpers. De show is een voorproefje van de grote eindejaarsmodeshow van de academie op 22 juni 2007 in het Wereldmuseum te Rotterdam.

De studenten hebben een guerrilla modeshow bedacht waarbij de bus dient als tableau vivant. Door de ramen van de bus zijn silhouetten van modellen te herkennen. Bij een aantal speciale haltes worden korte shows gelopen vanuit de bus. Het geheel wordt begeleid door een brassband, jongleurs, steltlopers en andere circusacts. Connexxion zet VIC-ers in om de veiligheid in en om de bus tijdens dit evenement te waarborgen.

De halteplaatsen in Rotterdam centrum waar een korte show gelopen wordt, zijn:


21.00 uur Witte de Withstraat

21.25 uur Nieuwe Binneweg (ter hoogte van Rotown)

21.50 uur 's Gravendijkwal (ter hoogte van Westerpaviljoen)
22.35 uur Van Vollehovenstraat (ter hoogte van Westerlijk Handelsterrein
23.00 uur Witte de Withstraat

Connexxion staat middenin de samenleving en wil meer zijn dan alleen een personenvervoerder. Daarom ontwikkelt Connexxion initiatieven zoals de bus als platform voor jong talent.

nadere informatie:
Anya Pieroen, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1606 of 06 27005202
Of
Bart Kuijpers, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1643 of 06 14636351