Gemeente Den Haag

Heel verschillende bedrijven geselecteerd

De bedrijven Rederij Groen, Ming Kee en Autoschadeherstel Den Haag zijn de genomineerde bedrijven voor 'De Zilveren Ooievaar 2007'. De drie ondernemers maken kans op tienduizend euro. De jury selecteerde de drie bedrijven uit de ruim twintig inzendingen.

De gemeente reikt de Zilveren Ooievaar uit als stimulans voor Haags ondernemerschap. Bedrijven die kans maken, vallen op door uitzonderlijk ondernemerschap of door zich al jaren lang verdienstelijk te maken voor de stad.
Volgens juryvoorzitter Henk Kool (Economie) onderscheiden de genomineerden zich vanwege heel verschillende aspecten: Rederij Groen heeft in alle bescheidenheid aan de Scheveningse Haven een bedrijf opgebouwd. De meeste Hagenaars kennen alleen de twee vissersboten voor sportvissen. Maar de vloot telt ruim veertig schepen die onzichtbaar het wapen van Scheveningen over de hele wereld uitdragen. Ming Kee heeft met zijn restaurant en oriëntaalse supermarkt geholpen van de Markthof weer een drukbezocht winkelgebied te maken. In het restaurant kun je dagelijks genieten van een betaalbare maaltijd uit eigen fabriek. In de supermarkt vind je allerhande oriëntaalse producten. Autoschadeherstel Den Haag bestaat al dertig jaar en valt op door klantvriendelijkheid en efficiëntie. Het bedrijf werkt hard aan de ontwikkeling van nieuwe las- en droogtechnieken. Door zelf personeel op te leiden is het bedrijf bovendien een broedplaats voor vakmensen.

De winnaar
De genomineerde bedrijven presenteren zich 30 mei aan de jury. Tijdens het ondernemersontbijt van 14 juni reikt wethouder Kool de prijs uit aan de winnaar van De Zilveren Ooievaar 2007. De jury bestaat dit jaar uit wethouder H. Kool (Economie), G. Zandsteeg (algemeen directeur Kamer van Koophandel Haaglanden), B. Tideman (voorzitter MKB Den Haag), D. Mulkens (hoofdredacteur AD/Haagsche Courant), G. Milo (algemeen directeur Omroep West), G. van Woerkom (directeur ANWB), S. Bonoo (director AMRIT Consultancy), H. Verkaart (voorzitter VNO/NCW West, kring Den Haag), L. Groen (Director KPMG Accountants N.V.) en de winnaar van vorig jaar P. van de Kamp (algemeen directeur Repro-van de Kamp B.V.).