Dienstenbond CNV

Nieuws

16 mei 2007

Verdwijning Postbank en verlies van 2500 banen bij ING

Door: a.kansouh

CNV Dienstenbond eist werkzekerheid voor iedereen

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers laat ING vandaag weten dat de integratie van de Postbank en ING, na hun fusie 16 jaar geleden, in gang wordt gezet. Als gevolg hiervan verdwijnt merk Postbank en gaan 2500 banen verloren. Ondanks het feit dat ING de integratie gefaseerd in vijf jaar tijd wil realiseren wenst zij gedwongen ontslagen niet uit te sluiten. Voor CNV Dienstenbond is dat onaanvaardbaar.

CNV Dienstenbond vindt dat werkzekerheid voor iedereen op zijn plaats is. Te meer daar ING reeds 16 jaar lang de twee banken naast elkaar in stand heeft gehouden. Dat zij nu ineens kiest voor een andere weg, mag op geen enkele wijze afgewenteld worden op haar medewerkers. Bovendien neemt ING vijf jaar de tijd om de bewuste integratie te realiseren. Deze periode biedt dan ook voldoende ruimte om de vermindering van arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop op te vangen.

Voor ING is het ook van belang om rust te bewaren onder haar medewerkers. Die rust kan ING niet creëren door de deur op een kier te willen houden voor gedwongen ontslagen. Bestuurder Ahmed Kansouh van CNV Dienstenbond: Vage toezeggingen en verwijzingen naar haar reputatie als een goede werkgever voldoen niet. We vragen een harde toezegging dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Dat is pas sociaal en getuigt van een goed werkgeverschap.

De opzet van ING is om een sterke bank met betere diensverlening te creëren, het geen goed is voor haar klanten. Of de klanten, respectievelijk de werknemers de verdwijning van hun Postbank ook als een verbetering zullen ervaren, valt te bezien. Kansouh: Het betreft immers de verdwijning van bank met een eigen identiteit en cultuur. Ondanks alle goede bedoelingen is dat straks toch een groot gemis, voor de klant en het personeel.