Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 16 mei 2007

Politie onderzoekt gewelddadige beroving

BREDA: De politie onderzoekt een gewelddadige beroving van een 45-jarige Bredanaar, dinsdagavond mogelijk rond 22:15 uur in de Meidoornstraat. De beroving gebeurde op een hondenuitlaatplaats.

De Bredanaar was daar naar toe gelopen in de hoop daar mogelijk een vriend van hem te treffen, die zn hond daar aan het uitlaten was. In plaats van die vriend, trof het slachtoffer twee mannen aan. Ze vroegen hem om een paar euro, maar de Bredanaar ging hier niet op in en liep weg. Een van de onbekende mannen maande het slachtoffer te stoppen, met het verhaal dat hij iets voor het slachtoffer zou hebben. Deze stopte en voor hij het door had werd er door de tweede man met een onbekend voorwerp op hem ingeslagen. Vermoedelijk raakte de man door deze klappen buitenwesten en zakte hij ter plekke in elkaar. Na een paar uur werd hij weer wakker en liep vervolgens naar huis gelopen. Daar ontdekte hij dat hij zijn portemonnee kwijt was.

Rond 01:15 uur werd de politie gebeld. Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat de man mogelijk ernstig gewond was aan zijn hoofd en arm. Een ambulance kwam ter plaatse en bracht de man naar het ziekenhuis. De politie zal een uitgebreide aangifte opnemen en een buurtonderzoek houden.

Politie onderzoekt straatroof

BREDA: De politie onderzoekt een straatroof, woensdagochtend rond 11:15 uur op de Markendaalseweg. Een 33-jarige Bredase werd toen ter hoogte van de kazerne door een nog onbekende dader van achteren benaderd. De belager trok ineens hard aan de haren van de vrouw, duwde haar daarna hard in de rug, waardoor de vrouw voorover viel. Toen ze op de grond lag, sloeg de dader met kracht in het gezicht van de vrouw en beledigde haar. De tas van de vrouw was op de grond gevallen en zij zag dat de dader daarin keek. Vervolgens rende hij weg richting de Nieuwe Ginnekenstraat, de tas nam hij niet mee. Daaruit miste de vrouw echter wel onder andere haar portemonnee en medicijnen.

Deze medicijnen betreffen zestig pillen, merk Oxazepan, verdeeld over twee witte doosjes. De politie denkt dat de dader de pillen mogelijk ergens op straat zal weggooien. Deze pillen kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen. De politie hoopt dat mensen die de pillen vinden, deze bij een apotheek afleveren.

De dader had een fors, stevig postuur. Getinte huidskleur, ongeveer
1.70 meter en tussen de 40 en 45 jaar jaar oud. De man had kort zwart stijl haar, een bruin/grijze leren jas. Aan zijn voeten droeg hij donkere schoenen met opvallende strepen aan de buitenkant.

Auto weg na inbraak

BREDA: De politie onderzoekt een inbraak vannacht in de Schrauwenhof. Onbekenden kwamen binnen door een deur te forceren aan de achterkant van de woning. De inbrekers wisten de sleutels van de auto van de bewoners te vinden en namen het voertuig mee. Ook werden andere spullen meegenomen, waaronder een horloge. De auto betreft een beige Audi A6 met kenteken 05-TF-JZ. De auto staat gesignaleerd. De technische recherche zal onderzoek verrichten op eventueel achtergebleven sporen.

Politie controleert de snelheid

BREDA: De politie heeft woensdag tussen 12:30 uur 13:30 uur op de Tilburgseweg een snelheidscontrole gehouden. Op dat traject geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 532 automobilisten passeerden de controle. 101 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Aangehouden wegens bedreiging

PRINSENBEEK: De politie heeft woensdagochtend rond 05:00 uur op de Dries twee Bredase mannen (28, 29) aangehouden op verdenking van bedreiging. De twee zouden een 25-jarige Bredanaar hebben bedreigd om hem zo geld afhandig te maken. Het slachtoffer en de verdachten waren bekenden van elkaar. Toen ze dit niet snel genoeg kregen, zetten ze hun eis kracht bij door midden in de nacht bij de moeder van het slachtoffer langs te gaan, op zoek naar de Bredanaar. Hierop werd de politie ingeschakeld die de verdachten aantrof in een auto nabij de woning van de moeder. De politie onderzoekt de zaak nog.

Politie pakt schennispleger

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmiddag rond 14:25 uur een 46-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden wegens openbare schennispleging. De man zou op een parkeerplaats aan de Kerkwerve, staand naast de auto, zichzelf bevredigen. Dit werd gezien door omstanders, die de politie waarschuwden. Die kwam ter plaatse en kon op aanwijzen van het publiek de man aanhouden. De man werd overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak nog.

Auteur: Manfredi Mauro