Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (16/05)

BERGEN OP ZOOM, 16 mei 2007

Politie rolt twee hennepkwekerijen op
ROOSENDAAL: De politie kreeg maandag een melding binnen van een hennepkwekerij aan de Ambrozijnberg. De politie trof in een aantal garageboxen een kleine kwekerij aan met daarin een 120-tal planten. De verdachte kon direct worden aangehouden. De man is inverzekering gesteld.

Politie vordert rijbewijs in van dronken bestuurder
HALSTEREN: Een 37-jarige Oostenrijker is dinsdagavond aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De politie had een melding gekregen dat de bestuurder van een auto met vermoedelijk dronken achter het stuur zat. De man reed op de Steenbergseweg toen hij de politie wenkte om de weg te vragen. De politie heeft de man hierop meegenomen naar het bureau waar hij 785 ug/l blies. De man kreeg een transactie van 585 Euro en moest zijn rijbewijs inleveren. Aangezien de man geen rijbewijs bij zich had en niet direct kon betalen is hij ingesloten. Woensdag volgt overleg met justitie.

Sigaretten buit bij inbraak
ROOSENDAAL: Bij een inbraak in een supermarkt aan het Tolbergcentrum zijn sigaretten buitgemaakt. De inbraak heeft plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.30 uur. De daders konden binnenkomen door de schuifpui te vernielen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan na mishandelen politieagent
ROOSENDAAL: De politie controleerde in de nacht van dinsdag op woensdag een personenauto die opvallend verkeersgedrag vertoonde. Ook mistte de personenauto aan achterlicht. De politieagenten liepen vervolgens naar de auto toe en vroegen de bestuurder om zijn kentekenbewijs. Toen hij die niet bij zich had vroegen de politieagenten of hij de motor uit wilde zetten. De man, een 30-jarige inwoner van Roosendaal, wilde niet aan dit verzoek voldoen. Toen de man na een tweede verzoek ook niet wilde luisteren stak één van de politieagenten zijn arm in auto om zelf het kontakt uit te zetten. De man heeft hierop de arm van de politieagent beetgepakt en mishandeld. De man is hierop aangehouden. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst