FNV Bouw


datum: 16-05-2007 / bericht: 1 van 40

Nog geen antwoord van meubelindustrie op uitnodiging cao-onderhandelingen

Meubel 29 mei verder?

Gaan de cao-onderhandelingen voor de meubelindustrie en meubileringsbedrijven op 29 mei verder? FNV Bouw heeft de werkgevers tot hervatting uitgenodigd, maar een antwoord is nog niet binnen. Nog even afwachten dus.

De cao-onderhandelingen liggen al sinds 5 april stil. Toen stelde FNV Bouw na wederzijdse toelichting van de voorstellen vast dat er geen basis was om tot een akkoord te komen. Zo vindt de bond dat de winsten ruimte bieden voor 3% loonsverhoging. Werkgevers boden slechts 5,25% voor 30 maanden. En dan ook nog met méér werk op onaangename uren en mínder vergoeding daarvoor. Minder gezond werk dus, tegen een loonsverhoging die deels uit de zakken van de werknemers zou worden geklopt! Ook in de benadering van ziekteverzuim en inkomen bij arbeidsongeschiktheid gaapte een kloof. Verder leek er bij de delegatie van werkgevers weinig bereidheid om de goede ervaringen van vier jaar arboconvenant vast te leggen in harde afspraken.

Sectorbestuurder Coen van der Veer van FNV Bouw: "Begin mei heb ik de Centrale Bond van Meubelfabrikanten per brief gevraagd om al deze punten nog eens te laten bezinken. Voor de bedrijfstak is onrust rond de cao niet goed. Daarom heb ik werkgevers uitgenodigd voor hernieuwde besprekingen op 29 mei. Ik ben benieuwd."

Kijk op www.fnvbouw/hout voor het laatste nieuws.