Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( woensdag 16 mei 2007

Eijsden: valse aangifte vermissing paspoort

De politie heeft dinsdag een 56-jarige man uit Eijsden aangehouden wegens valse aangifte van de vermissing van zijn paspoort. Hij bleek dit vorig jaar bij een hotel in Helmond te hebben achtergelaten en was met de noorderzon vertrokken. Hij bleek al vier keer eerder een paspoort te zijn kwijtgeraakt.

De zaak kwam aan het licht toen de man een nieuw reisdocument wilde aanvragen bij de gemeente Eijsden. Het baliepersoneel wist zich echter te herinneren dat er in oktober vorig jaar een telefoontje was binnengekomen van de politie in Helmond. Die had gemeld, dat de Eijsdenaar zonder te betalen was vertrokken uit een hotel maar zijn paspoort had achtergelaten. Vervolgens had hij bij de politie in Zuid-Limburg aangifte gedaan van de vermissing van het document. Hij zou dit in de buurt van zijn woning hebben verloren. Geconfronteerd met de valse aangifte, beweerde de man zich niet meer te herinneren dat hij zijn paspoort in Helmond had achtergelaten. Hij is beboet voor het doen van valse aangifte en krijgt zijn paspoort pas terug na betaling van de openstaande hotelrekening.

Maastricht: gedetineerde beledigt en bijt medewerkers Parketpolitie

Een 61-jarige gedetineerde uit Brunssum heeft in het Rechtbankgebouw in Maastricht een medewerker van de Parketpolitie in zijn hand gebeten en zijn vrouwelijke collega beledigd.

Het incident gebeurde toen de man werd overgebracht van de zittingszaal naar het cellencomplex. Hij voelde zich niet goed en wilde eten. Om de man rust te gunnen, besloot men hem even alleen op te sluiten. Hij wou dat echter niet en begon de vrouwelijke parketwachter uit te schelden. Toen haar mannelijke collega de agressieve man tot bedaren wilde brengen, beet hij deze in een hand. De man zit een straf uit in de gevangenis in Rotterdam en wordt daar zo spoedig mogelijk naar teruggebracht.

Heerlen: Drie verdachten van ruzie aangehouden

Zaterdagmiddag heeft er een ruzie plaatsgevonden op de Govert Flinckstraat in Heerlen, waarbij een 37-jarige man diverse verwondingen heeft opgelopen. De politie heeft intussen vier mannen aangehouden, die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij deze ruzie. Twee verdachten worden nog door de politie gezocht.

Rond twaalf uur drongen de vijf mannen binnen in de woning van het slachtoffer. Hij werd op diverse plaatsen geslagen met een schep en de vijf mannen sloegen en schopten hem. Nadat de verdachten ook de woning van het slachtoffer hadden beschadigd, verlieten ze de woning. Het slachtoffer heeft diverse verwondingen aan deze ruzie overgehouden en moe(s)t hiervoor in het ziekenhuis worden behandeld.

Epen: Inbrekers verkiezen worst boven TFT-scherm

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben inbrekers zich toegang verschaft tot een kantoor in Epen. Hierbij namen ze als buit twee cervelaatworsten mee.

Opmerkelijk, want in hetzelfde kantoor was ook waardevolle apparatuur aanwezig, zoals tft-schermen en een grote LCD-tv. Deze apparatuur heeft men echter onaangeroerd laten liggen.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --