Gemeente Alkemade


E-coli bacterie in drinkwater: voorzorgsmaatregelen voor Kaageiland 16-05-2007, 15.30 uur

Onderzoek heeft op 15 mei uitgewezen dat de E-coli bacterie is aangetroffen in het drinkwater van PWN distributiestation Hoofddorp. Er is uit voorzorg per direct een kookadvies afgegeven. Dit geldt voor de plaatsen Aalsmeer, Abbenes, Aerdenhout, Amstelveen landelijk gebied, Badhoevedorp, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Boesingherliede, Buitenkaag, Burgerveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Halfweg, Hoofddorp, Kaageiland, Kudelstaart, de Kwakel, Lisserbroek, Nieuw Vennep, Rijsenhout, Schiphol-rijk, Spaarndam, Spaarnwoude, Uithoorn, Vogelenzang, Zandvoort, Zwanenburg en een aantal straten aan de noordgrens van Hillegom tegen Bennebroek aan. De voorzorgsmaatregelen gelden dus niet voor de overige kernen van de gemeente Alkemade, omdat Oasen daar het drinkwater levert.

E-coli is een aanwijzing dat het drinkwater mogelijk is besmet met stoffen die gevolgen kunnen hebben voor maag en darmen, zoals buikpijn en diarree. PWN adviseert u het water voor consumptie eerst 2 minuten te koken. Voor douchen, wassen etc. kunt u het water gewoon gebruiken.

Op dit moment vindt een groot monsteronderzoek plaats om te achterhalen waar de bacterie vandaan komt. Nadere onderzoeksresultaten zullen in de loop van woensdag 16 mei bekend worden gemaakt via de website www.crisis.nl en www.pwn.nl. Over de oorzaak is momenteel niets bekend.

Meer informatie
Voor meer informatie over de drinkwater besmetting kunt u bellen met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 of kijken op de website www.crisis.nl.