Generali

Generali introduceert Opbouw AOV

Uniek op de intermediaire markt in Nederland is de Generali Opbouw AOV. Generali reageert met deze speciaal voor startende ondernemers ontwikkelde arbeidsongeschiktheidsverzekering op vraag uit de markt. Zelfstandigen zijn op zoek naar een AOV met een beperkte dekking tegen een lage premie. De Opbouw AOV gaat uit van een beperkte dekking, maar deze is wel aanzienlijk ruimer dan de dekking bij een "critical illness" AOV. Het vernieuwende aan de Opbouw AOV is dat de dekking gebaseerd is op geclassificeerde ziekten, een indeling door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Opbouw AOV
De Generali Opbouw AOV biedt de mogelijkheid juist in de opbouwperiode van een onderneming tegen een aantrekkelijke prijs een arbeidsongeschiktheidsverzekering te sluiten. Veel jonge en startende zelfstandigen zijn zich zeker bewust van het belang van een AOV, maar zoeken naar een verzekering die hen de mogelijkheid biedt deze samen te stellen naar hun specifieke wensen. Die wensen komen voort uit hun persoonlijke en financiële situatie en hebben vooral betrekking op de dekking en de premie. De mogelijkheid voor een completere dekking of een lagere premie is een optie die aantrekkelijk is voor startende ondernemers. Starten met een Opbouw AOV en binnen vijf jaar doorgroeien naar een Generali AOV of AOV Extra geeft de ondernemer de mogelijkheid onder zeer gunstige tarieven geleidelijk naar een volledige AOV door te groeien en dat zonder medische waarborgen.

De varianten van de Opbouw AOV
Met de Opbouw AOV is de verzekerde gedekt tegen alle risico's van arbeidsongeschiktheid door een ongeval en het biedt de vrijheid te kiezen voor een beperkte of uitgebreide dekking bij arbeidsongeschiktheid door ziekte. De Generali Opbouw AOV kent vier varianten: Opbouw AOV 5 en Opbouw AOV 12, en Opbouw AOV Extra 5 en Opbouw AOV Extra 12. Het onderscheid is de hoeveelheid ziektecategorieën die gedekt worden door de verzekering. De 5 variant biedt dekking bij vijf ziektecategorieën en de 12 variant bij twaalf ziektecategorieën. Deze ziektecategorieën zijn geclassificeerd in de ICD-10. De Opbouw AOV 5 en 12 zijn beide ook met de Extra-aanvulling af te sluiten. De Extra biedt een aantal aanvullingen zoals een optieregeling, een extra uitkering bij een ongeval, een vergoeding bij opname in het ziekenhuis en een vergoeding voor het verhalen van schade op een derde.

ICD-10 van de WHO
Het dekkingscriterium voor de Opbouw AOV's zijn geclassificeerde ziektes. Dit zijn ziektes die vallen onder één uit de ICD-10-categorieën van ziekten. In totaal bestaat de ICD-10 (Tiende Herziening van de Internationale statistische classificatie van ziekten en met de gezondheid verband houdende problemen) uit 21 categorieën. Onder een categorie vallen alle ziekten die met díe categorie te maken hebben. ICD-10 is een objectieve indeling van ziekten door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties. De WHO inventariseert ziektes van over de hele wereld, classificeert de ziektes en heeft deze samengebracht in één `boekwerk'.

Geclassificeerde ziektes versus gedefinieerde ziektes Gedefinieerde ziektes zijn het uitgangspunt voor de zogenaamde critical illness AOV's. Het grote verschil tussen geclassificeerde en gedefinieerde ziekten is dat de gedefinieerde ziekten onderhevig zijn aan beperkingen en uitsluitingen. Geclassificeerde ziektes liggen daarentegen vast in ziektecategorieën. Dat leidt tot een helder en transparant product. Zowel voor de verzekeraar, verzekerde, arts en het intermediair is exact benoemd wat wel en niet gedekt is. Zo is er nooit onduidelijkheid op het moment van arbeidsongeschiktheid of een ziekte wel of niet onder de dekking valt. En de dekking is veel ruimer. Een voorbeeld illustreert heel duidelijk wat voor verschil in dekking dit oplevert. Bij critical illness valt alleen een hartaanval onder de dekking. Andere hartaandoeningen zoals bijvoorbeeld hart-ritmestoornis niet. De Opbouw AOV biedt meer. Alle ziekten die vallen in de categorie 'Ziekten van hart en vaatstelsel' en die leiden tot arbeidsongeschiktheid vallen onder de dekking van de Opbouw AOV. Dus ook hart-ritmestoornis.

Premie & korting
Kiezen voor de 5 of de 12 variant gaat gepaard met een aanzienlijk lagere premie dan de toch al concurrerende tariefstelling voor de volledige Generali AOV. De Opbouw AOV is voor ondernemers die zich eerder financieel geen AOV konden permitteren een uitkomst. Kiezen voor een Opbouw AOV is voor jonge en startende ondernemers uitzonderlijk gunstig. Zij genieten van een starterskorting of het Jonge Ondernemers Tarief (JOT). Dit kan op moment van afsluiten of op het moment van doorgroeien naar een volledige AOV binnen vijf jaar. De korting bedraagt 30% in het eerste jaar, 15% in het tweede jaar en 7,5% in het derde jaar.

Service voor het intermediair
Het intermediair kan de Generali Opbouw AOV (Extra) aanbieden aan de hand van speciaal ontwikkelde communicatiemiddelen, waaronder de vernieuwde brochure Generali ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering en de insteekkaart Opbouw AOV (Extra) 5 en 12. Daarnaast zijn via de Generali website voor het intermediair www.generaligis.nl de offertesoftware en het benodigde aanvraagformulier en de voorwaarden te downloaden.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft tenminste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali vindt u op: www.generali.nl

Publicatiedatum: 16-05-2007

© Generali verzekeringsgroep 2007