Gemeente Soest

Bouwaanvraag Moskee

Datum: 16/05/2007

Op 13 oktober 2006 heeft het bestuur van de Fatih Moskee een bouwvraag en een verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan ingediend voor het bouwen van een moskee op de hoek Vrijheidsweg/Koningsweg.

Op 19 april 2007 heeft de gemeenteraad in een extra openbare vergadering gesproken over de bouwaanvraag. Tijdens deze vergadering bestond de mogelijkheid om in te spreken.

Dinsdag 15 mei 2007 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de bouwaanvraag en het verzoek tot vrijstelling van het bestemmingsplan voor de moskee aan de Vrijheidsweg/Koningsweg.

De volgende stap is dat aan Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht een verklaring van geen bezwaar wordt gevraagd. De behandelingstermijn bij de provincie is acht weken.Als Gedeputeerde Staten een verklaring van geen bezwaar afgeven, kunnen burgenmeester en wethouders een besluit nemen tot vrijstelling van het geldend bestemmingsplan.

Gelijktijdig zullen zij ook de bouwvergunning, de kapvergunning en de uitritvergunning verlenen. De verwachting is dat deze vergunningen in de periode november/december 2007 worden verleend.

Wie het niet eens is met het verlenen van de vergunningen, kan vervolgens binnen zes weken gelijktijdig bezwaar en beroep indienen.