ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV bevreesd voor toename incidenten in jeugdzorg

ABVAKABO FNV vreest dat het aantal incidenten in de jeugdzorg zal toenemen. Daarom vragen we minister Rouvoet een einde te maken aan het vruchtenloos gekibbel over een sociaal plan. Er moet zekerheid komen voor werknemers in de jeugdzorg, zodat de kwaliteit en continuïteit van de jeugdzorg niet verder in gevaar komen.

Dat er nog geen sociaal plan is, leidt tot het vertrek van ervaren werknemers uit de jeugdzorg. Vakbondsbestuurder Hoogendam: "Zij kiezen eieren voor hun geld en verlaten de sector die toch al gebukt gaat onder een slecht imago. Zij moeten vervangen worden door tijdelijke krachten, omdat er nog steeds sprake is van een overgangsfase. Dat alles verhoogt de werkdruk bij de achtergebleven collega's die ook nog niet weten waar ze na 1 januari 2008 werkzaam zijn." Deze gang van zaken brengt risico's met zich mee en daaardoor neemt de kans op incidenten toe.

160 werknemers van het Leger des Heils verkeren al anderhalf jaar in onzekerheid. Zij moeten overstappen naar de nieuwe Bureaus Jeugdzorg. De bond vraagt minister Rouvoet en de directie van het Leger des Heils in een brandbrief om een oplossing zodat het sociaal plan eindelijk wordt ondertekend dat al anderhalf jaar op tafel ligt.