Gemeente Harlingen

Toeristisch Informatiepunt Harlingen zoekt donateurs 16-5-2007
Een dezer dagen krijgt ondernemend Harlingen een brief van het Toeristisch Informatiepunt Harlingen. Daarin wordt gevraagd om (weer) donateur te worden.

Sinds 1 november vorig jaar is het VVV kantoor aan de Noorderhaven gesloten. Ofschoon het VVV kantoor in Harlingen goed draaide en kostendekkend was, werd het, ondanks de bijdrage en samenwerking van het Harlinger bedrijfsleven, meegesleept in het faillissement van de Regio VVV Friese Kust.

Vele partijen, waaronder de gemeente, het HOV, de Horeca, de verblijfsaccommodaties en de bruine zeilvloot, vonden dat een stad als Harlingen niet zonder een zelfstandig informatiepunt kon. Daarom is er vanaf 2 april weer een Toeristisch Informatie Punt (TIP) aan de St. Odolphisteeg 10. De drie medewerksters, die voorheen het VVV-kantoor hebben bemenst zijn bereid gevonden om de gasten weer te voorzien van alle informatie over uitjes, winkels, restaurants en verblijfsaccommodaties in Harlingen en omgeving.

De gemeente Harlingen heeft dit jaar al extra geld beschikbaar gesteld, maar de exploitatie hangt ook van de bijdrage van ondernemers af. Want Harlingen zonder een informatiekantoor waar gasten terecht kunnen met al hun vragen kan natuurlijk niet.