Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

16-05-2007

Tweede lichting verpleegkundigen krijgt diploma Nightingale

Dinsdag 15 mei jl werd in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda (GHZ) op feestelijke wijze het diploma uitgereikt aan 12 verpleegkundigen die het Nightingale programma hebben gevolgd.

De groep werd toegesproken door Joke van Leeuwen, beleidsmedewerker stafbureau en projectleider Nightingale GHZ. Daarna volgden felicitaties van Monique Bedier, directeur patiëntenzorg en Eliane Thewissen, lid van de Raad van Bestuur. Zij verwachten veel van deze verpleegkundigen in de toekomst. In hun optiek vormen de deelnemers het begin van een olievlek die de verpleegkundige zorg binnen het GHZ naar een hoger niveau moet brengen.

De deelnemers zelf gaven een spetterende presentatie van hun ervaringen tijdens het programma en van hun plannen voor de toekomst. Ze gaven een presentatie van hun projecten en aan het einde zongen ze het Nightingale lied.

Onderstaand de foto van de deelnemers Nightingale GHZ met hun diploma

Voorste rij, van links naar rechts: Henriëtte Mostert, Angelique Derksen en Rita Speksnijder.
Achterste rij, van links naar rechts: Carin Veen, Ingrid Beil, Patrick Looys, Elly van de Kleijn, Lidy Hendriksen, Natalie van Olst, Marja Gorissen, Debora Verbruggen en Wilma Schep.

Het GHZ is het tweede ziekenhuis dat het Nightingale programma heeft uitgevoerd. De hoofden en de Raad van Bestuur zijn zo tevreden met de resultaten dat op dit moment wordt onderhandeld over een vervolg.

Het Nightingale programma is een leertraject voor vakinhoudelijk leiderschap, waarbij de patiënt centraal staat. Het programma is bedoeld voor verpleegkundigen die invloed willen hebben op de ontwikkelingen in hun vak, die initiatief willen nemen om verbeteringen in de zorg in te voeren en die anderen willen stimuleren dat ook te doen.

Meer informatie over het programma kunt u krijgen bij Myriam Crijns via m.crijns@levv.nl of 030 2919039.
Klik hier