Kinderen "stad en esch"in actie voor zeehondencrèche


MEPPEL, 20070515 -- Op 16 mei zullen 30 leerlingen van het vmbo "Stad en Esch " te Meppel een cheque gaan overhandigen aan Lenie 't Hart van de zeehondencrèche in Pieterburen. De leerlingen vertrekken om negen uur vanaf de locatie Zuiderlaan en zal om ongeveer kwart voor elf aankomen om daar de cheque te gaan overhandigen.

Hoe is de actie ontstaan??

Op "stad en esch" denken we in een andere vorm van leren namelijk "natuurlijk leren". De bedoeling is dat de leerkrachten opdrachten bedenken in een krachtige leeromgeving. We noemen deze opdrachten prestaties. Wij hebben een prestatie gemaakt naar aanleiding van een nieuwsuitzending. De crèche zou weg moeten uit Pieterburen, omdat er geen geld meer vrij komt. Wij hebben de prestatie gemaakt "wie helpt mij"?

Wat hebben de leerlingen allemaal gedaan?????

Totaal hebben 30 leerlingen voor de prestatie gekozen en hebben we overlegt hoe we het gaan aanpakken.
Ze zijn begonnen met het doen van klusjes voor papa, mama, opa, oma, buren en vage kennissen of wie dan ook.
De bedoeling was dat ze iemand moesten vragen om een klusje. Er moest ook een contractje worden opgemaakt, zodat beide partijen elkaar eraan konden herinneren.
Paperclipspel en verloting: ruil een paperclip voor een artikel.
De kinderen zijn naar de stad geweest en hebben in groepen van twee zoveel mogelijk artikelen opgehaald in ruil voor een paperclip. De kinderen hebben toen lootjes gemaakt en de hele school heeft deze lootjes weten te verkopen. Op deze manier zijn alle artikelen verloot.
Eurospel: ruil een euro tegen twee euro.
De bedoeling van dit spel is dat ze in een groepje van twee zoveel mogelijk muntstukken van een euro gingen ruilen voor een muntstuk van twee euro.

De aktie heeft 1100 euro opgebracht en zal worden aangeboden d.m.v. een cheque door de leerlingen van Stad en Esch onder toeziend oog van de begeleidende leerkrachten Wassenaar en Kleene.





Ingezonden persbericht