Terugbelknop en klantenservice vaak meer ergernis dan gemak


Weld-Access voorkomt ergernis door antwoorden met kennis van zaken

GENNEP, 20070516 -- Teruggebeld worden met kennis van zaken schiet er bij menig klantenservice en terugbelservice op websites bij in. Het bedrijf dat na het indrukken van de terugbelknop vrijwel meteen terugbelt is meestal niet op de hoogte van de vraag of gegevens van de klant. Mensen die zelf bellen worden geconfronteerd met eindeloze wachtrijen. Gedreven door deze ergernis ontwikkelde Weld-Acces het Bel-Me-Terugconcept. De websitebezoeker kan met een paar muisklikken om terugbellen vragen. Enige tijd later belt de verkoper van de juiste afdeling of medewerker van de klantenservice met de juiste gegevens terug. Het systeem draait nu twee maanden en oogst vele enthousiaste reacties.

Antwoordapparaten, dure servicenummers, onnodige wachttijden, verkeerd doorverbinden, continue bezettonen, of helemaal niemand die de telefoon opneemt. Diverse recente onderzoeken wijzen een groeiende ergernis uit op het gebied van `bellen met de klantenservice' met daarbij de groter wordende behoefte van de klant aan rechtstreeks contact met het bedrijf.

Weld- Access BV zag die behoefte en introduceerde twee maanden geleden, na uitgebreid testen, de Bel-me-terug service. De dienst kreeg in deze eerste maanden meteen al laaiend enthousiaste reacties en vele bedrijven meldden zich spontaan.

"Een van onze nieuwste klanten handelt in kantoormeubelen en heeft zo ongeveer bij elke bureaustoel een Bel-me-terugknop gezet. " meldt oprichter van Weld-Access, Michel Hovenkamp. "Wie het formuliertje invult wordt teruggebeld door een verkoper die veel meer kan vertellen over het desbetreffende artiekel. Dat is nou precies de klantvriendelijke insteek die wij bedoelden!"

MKB

De verzoeken om teruggebeld te worden komen bij de opdrachtgever binnen via (mobiele) telefoon of sms. Zo kunnen ook kleinere ondernemers in het MKB er profijt van hebben.
Hovenkamp: "Vaak zie je dat de grote bedrijven n staat zijn een terugbel- of klantenservice te bieden, terwijl de kleinere steeds buiten de boot vallen. Dat hebben we met het maken van deze software opgelost. Als kleinere ondernemer kun je als achtervang voor deze dienst bovendien kiezen om ons callcenter de verzoeken te laten beantwoorden of dat door een zelf gekozen antwoorddienst te laten doen."

Hovenkamp noemt als bijkomend voordeel dat het systeem te integreren is met CRM- systemen, waardoor de medewerker voor het terugbellen meteen de klantgegevens kan raadplegen. Daarnaast is de Bel-me-terugservice te koppelen aan alle soorten documenten zoals emails, digitale documenten, nieuwsbrieven en dergelijke.

Voor de ontwikkeling van de software werkte Weld -Access samen met softwareproducent GoSoftware France. Hovenkamp is over de samenwerking zeer te spreken. Hij voorziet een snelle ontwikkeling van het product, mede gelet op de groeiende ontevreden geluiden over bereikbaarheid van het bedrijfsleven.

Inmiddels kunnen alle bedrijven en ondernemers met een website via www.belmeterug.nl de faciliteit bij Weld-Access opvragen en uitproberen op www.weld-access.nl