Jaarrekening gemeente Veldhoven alweer misleidend


Boekhoudfraude bij gemeente Veldhoven inmiddels opgelopen naar 47 miljoen euro

VELDHOVEN, 20070516 -- In de door het gemeentebestuur van Veldhoven uitgebrachte jaarrekening 2006 wordt een nadelig saldo van ontvangsten en uitgaven gepresenteerd van 0,9 miljoen euro. In werkelijkheid was er een overschot van 7,8 miljoen euro. Ook de weergave van de financi?le positie is misleidend. Deze conclusies volgen uit onderzoek verricht door registeraccountant Leo Verhoef. Zijn onderzoek wees ook uit dat ook de jaarrekeningen van voorgaande jaren misleidend waren. Volgens de jaarrekeningen was er in de jaren 2003-2006 een voordelig saldo van 1,7 miljoen euro. In werkelijkheid, constateerde Leo Verhoef, was er in die periode een voordelig saldo van 48,7 miljoen euro.

In 2006 was de opbrengst Onroerendezaakbelasting 5,5 miljoen euro. Die was dus geheel overbodig en is met misleiding de belastingbetalers van Veldhoven afgedwongen.

Gemeente Veldhoven is niet de enige gemeente waar boekhoudfraude voorkomt. Onlangs publiceerde drs. Leo Verhoef zijn bevindingen over boekhoudfraude bij gemeente Amsterdam tot een bedrag van 2,6 miljard euro.

Meer informatie over het onderzoek, de uitkomsten en de rapportering aan de gemeenteraad is te vinden op:
www.leoverhoef.nl in het algemeen, en in het op de website opgenomen "Dossier: Veldhoven" in het bijzonder.

Meer informatie over de door Leo Verhoef geconstateerde boekhoudfraude bij gemeente Amsterdam en ook bij andere gemeenten en de bevestiging van de uitkomsten van zijn onderzoek, bijvoorbeeld door de Raad van Tucht voor Accountants, de Rekenkamer Amsterdam en anderen zijn eveneens te vinden op www.leoverhoef.nl en in de op de website opgenomen dossiers: "Dossier: Tuchtzaken" en "Dossier: Amterdam".





L.W. Verhoef