Nederlanders in Frankrijk vooral op zoek naar de weg


LEIDEN, 20070516 -- Een analyse van de keywords waarop de afgelopen maand gezocht is via de site www.frankrijkgids.com, levert de conclusie op dat bezoekers van deze site vooral op zoek zijn naar informatie over de routeplanning. Verwacht werd dat op een toeristische site veel informatie zou worden gezocht over streken, bezienswaardigheden of verblijfplaatsen. Toch blijken zoekwoorden als 'autoroutes', 'verkeersborden', 'tussenstops' en woorden die betrekking hebben op de autoreis naar Frankrijk toe, hoog te scoren.

In totaal is zo'n 50% van de ruim 300 voor dit onderzoek gebruikte keywords te plaatsen in de categorie 'routeplanning'. De overige 50% heeft vooral betrekking op dat wat verwacht werd, het toerisme in Frankrijk. Opvallend is verder dat vooral gezocht wordt naar de grote steden als Lyon en Lille, en minder naar toeristische streken als Bretagne en Normandie.
De site www.frankrijkgids.com is een toeristische gids voor Frankrijk. Bezoekers en eigenaren van toeristische accommodaties in Frankrijk kunnen gratis een verwijzing naar hun site toevoegen aan de gids. De site is sinds 2005 in de lucht en kende het afgelopen half jaar een forse groei. Het bezoekersaantal groeide van enkele tientallen bezoekers per dag tot nu ruim 300 bezoekers per dag.





Ingezonden persbericht