Digitaal pentablet Bamboo onderscheiden met Red Dot prijs


AMSTERDAM, 20070516 -- Bamboo, het nieuwe pentablet voor consumenten van Wacom, is onderscheiden met de begeerde `Red Dot' prijs voor hoge ontwerpkwaliteit in de categorie productontwerp van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. De internationaal erkende aanbeveling wordt jaarlijks uitgereikt voor superieure ontwerpkwaliteit en innovatie.

Bamboo is ontworpen door SIGNCE (voormalig Ziba Europe) om een nieuwe houding weer te geven voor het werken met de computer met behulp van een digitale pen. Bamboo geeft toegang tot verbeterde functies van huidige besturingssystemen zoals handgeschreven invoer, en laat consumenten gemakkelijk een eigen stijl van werken ontwikkelen.

De prijzenwinnende Bamboo van Wacom is een nieuw pentablet voor consumenten dat ervoor zorgt dat gebruikers toegang krijgen tot de krachtige, op de pen gebaseerde, eigenschappen in hedendaagse besturingssystemen, vooral Microsoft Windows Vista. De gestroomlijnde, zwarte gadgetachtige Bamboo is gericht op consumenten en thuiswerkers en kan gebruikt worden als geavanceerd invoerapparaat voor de computer. Bamboo verhoogt de ervaring bij het werken met `Office applicaties' zoals Word, Excel, PowerPoint en e-mail, en biedt nieuwe en individuele manieren voor het gebruiken van een computer.

In Bamboo is de omvangrijke en baanbrekende ervaring van Wacom in het ontwikkelen van intuïtieve invoerapparaten verwerkt, waardoor de geavanceerde technologie toegankelijk wordt voor het grote publiek. Het brede A6-formaat van het tablet gecombineerd met een ergonomisch ontworpen draadloze en batterijloze digitale pen, optimaliseert de `schrijfervaring' en appelleert aan de trend van breedbeeld-pc's en laptops. De drukgevoelige pen is een natuurlijk hulpmiddel voor schrijven, aantekenen en navigeren. Bamboo is makkelijk draagbaar wat `m perfect maakt voor mobiele werkers.

Dit pentablet is ideaal voor het persoonlijker maken van e-mails, brieven en documenten. In combinatie met de penfunctionaliteit die nu verkrijgbaar is in hedendaagse besturingssystemen, zorgt Bamboo voor digitale tekeninstrumenten zoals een pen of marker om zo gemakkelijk notities en markeringen te maken in documenten, spreadsheets en presentatie dia's. Zelfs aan dia's kunnen tijdens een presentatie notities worden toegevoegd om zo voor een interactieve en levendige sessie te zorgen. E-mail berichten kunnen ook gepersonaliseerd worden met handgeschreven handtekeningen, tekst, schetsen en markeringen.

Bamboo maakt geavanceerde penfunctionaliteiten mogelijk zoals intelligente handschriftherkenning. Kladbriefjes van telefoongesprekken of vergaderingen kunnen accuraat worden omgezet in getypte tekst met één druk op de knop. Handgetekende schetsen en vormen kunnen ook omgezet worden in symbolen, grafieken en diagrammen. Vergelijkbare eigenschappen worden met Inkwell in Mac OS toegankelijk gemaakt.

Met de pen en het tablet werken helpt niet alleen het risico op RSI (repetitive strain injury) te reduceren maar verbetert ook de productiviteit en effectiviteit. Door de snelheid van de pen kan er veel sneller tussen computerapplicaties genavigeerd worden. De functie "Snelle Penbewegingen" biedt acht, door de gebruiker zelf in te stellen tijdbesparende bewegingen om een actie in gang te zetten, bijvoorbeeld de pen omhoog betekent `kopiëren'. Gebruikers kunnen ook in- en uitzoomen en sneller bladeren tussen applicaties door gebruik te maken van de nieuwe Bamboo ExpressKeys en de Touch Ring.

Stefan Kirmse, Global Brandmanager bij Wacom zegt: "Bamboo betekent een belangrijke mijlpaal voor Wacom. Bamboo is ontwikkeld om alle computergebruikers te voorzien van een compleet nieuwe manier voor communicatie en interactie met een computer wat consumenten de kans biedt de eigen individuele stijl uit te drukken. Wij zijn er van overtuigd dat werken met een digitale pen een massafenomeen zal worden en wij helpen dit verder te ontwikkelen als deel van een compleet nieuwe digitale leefstijl."

Bamboo is beschikbaar vanaf deze maand, mei, voor een prijs van 99,90 euros incl. BTW

Meer informatie over Bamboo kan gevonden worden op: www.wacom.com/bamboo

Waarom Bamboo?
Bamboe (Bamboo in het Engels) is een overblijvende altijd groene plant die groeit in diverse klimaten, van koude bergen tot hete tropische regio's. Het is een zeer veelzijdige, goedkope en vernieuwbare bron die gebruikt wordt als grondstof of verwerkt wordt tot gereedschap, constructies en veel verschillende producten voor talloze applicaties.

In China werden de allereerste schrijfpennen gemaakt door bamboestokjes te gebruiken met bont. Het Chinese symbool voor `pen' wordt gevormd door een combinatie van deze twee symbolen: bont en bamboe.

Meer informatie over Wacom's Europese productreeks en diensten op: www.wacom.eu.

Over Wacom
Wacom®, opgericht in 1983, heeft wereldwijd een positie als marktleider voor pentabletten en interactieve pen displays. Het bedrijf heeft over de hele wereld klanten die gebruikmaken van de draadloze, batterijloze, drukgevoelige pentechnologie voor het maken van digitale content. Wacom's gepatenteerde, elektromagnetische resonantietechnologie, met de naam Penabled®, wordt ook aangeboden als OEM-oplossing aan fabrikanten van PC- en Macintosh-computers. Veel van de hedendaagse tablet pc's vertrouwen op de geavanceerde eigenschappen en betrouwbaarheid van de Penabled-technologie voor peninvoer. In de toekomst zal Penabled-technologie een leidende rol spelen bij de ontwikkelingen van mobiele apparaten, zoals smart phones en PDA's. Wacom is een wereldwijde onderneming met het moederbedrijf, Wacom Company Ltd. in Japan en vestigingen in Noord-Amerika (Wacom Technology Corporation), Duitsland (Wacom Europe GmbH), Groot-Brittannië (Wacom Components Europe Ltd.), China (Wacom China Corporation), Korea (Wacom Digital Solutions), Australië (Wacom Australia Pty, Ltd) en andere locale kantoren in Asia Pacific.