Ingezonden persbericht


Komedie Klucht van de Molenaar bij de bezoekmolen van Kinderdijk

De Kamer van Koophandel Rotterdam is nauw betrokken bij de activiteiten om het toeristisch ondernemerschap te bevorderen rond de molens van Kinderdijk. Eén van die activiteiten is de organisatie van voorstellingen van de Klucht van de Molenaar van Bredero (1585-1618). De komedie wordt gespeeld door theatergroep De Kale, die het stuk met veel succes al eerder in 2002 en 2003 opvoerde. Speciaal voor het 'Jaar van de Molens' neemt het gezelschap de voorstelling in reprise en speelt het op een unieke buitenlocatie: bij de bezoekmolen van Kinderdijk met een kleine tribune en uitzicht op de molens.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij deze gelegenheid aangrijpen voor een bijzonder relatie evenement ten behoeve van alle bestuursleden en extern deskundigen van de Kamer van Koophandel. Daarnaast zullen bestuurders van diverse ondernemersorganisaties uit de regio en een selectie van het toeristisch bedrijfsleven dit evenement bijwonen.

Wij nodigen u en uw partner dan ook graag uit voor dit authentieke, oerhollandse toneelstuk op een zeer bijzondere natuurlocatie. U bent van harte welkom op 16 mei vanaf 18.00 uur bij de stichting Werelderfgoed Kinderdijk, U kunt zich online aanmelden voor de Klucht van de Molenaar via www.kvk.nl/molenaar.

Daarnaast zijn aanbevelingen en andere opmerkingen over toeristisch ondernemerschap rond Kinderdijk altijd van harte welkom. Ik verneem ze graag van u!

met vriendelijke groet,

Roeland Tameling

p.s. Nadere informatie over de activiteiten die de Kamer van Koophandel Rotterdam onderneemt om de vrijetijdseconomie rond Kinderdijk te versterken is te vinden op www.kvk.nl/kinderdijk.

Programma Klucht van de Molenaar

16 mei 2007

werelderfgoed Kinderdijk, Overwaard 2, 2961 AT Kinderdijk

18.00 ontvangst

18.30 Oud-Hollandsche Eeterij

20.00 voorstelling 'de Klucht van de Molenaar'
(In het toneelstuk uit 1613 schetst Bredero een warmbloedige molenaar, die de huwelijkse trouw op de hak neemt, maar die uiteindelijk in zijn eigen kuil valt. De Klucht sluit af met Bredero's beroemde lijfspreuk ''t kan verkeren'. van Bredero door theatergroep De Kale)

21.00 de Meulenaer Schenckerij

Nieuwsgierig naar uw kansen in het buitenland?
Bezoek dan op 21 april de Internationale Handelsdag. Aanmelden via: www.kvk.nl/ihdagrotterdam

Roeland Tameling
Senior beleidsadviseur Economische Stimulering

Kamer van Koophandel Rotterdam
Blaak 40, Rotterdam
Postbus 450, 3000 AL Rotterdam
telefoon 010-4027881
GSM 06-46748072
www.kvk.nl