Time : 09:44:55
Date : 08 May 2007
Sender Name: promotie binnenvaart vlaanderen

Syntra begint opleiding tot matroos !

De journalisten worden vriendelijk uitgenodigd op de officiële voorstelling van de opleiding tot matroos in de binnenvaart. Het initiatief richt zich tot arbeidsactieve volwassenen en moet tegemoetkomen aan de grote tekorten aan werknemers in een sector die de jongste jaren een zeer krachtige groei kende. In Vlaanderen is matroos erkend als knelpuntberoep.

Op de persconferentie wordt het woord gevoerd door Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, Frank Vandenbroucke, en de gedelegeerd-bestuurder van SYNTRA-Vlaanderen, J. Artois. De bijeenkomst gaat door op woensdag 16 mei om 10 u 30 in zaal Schipperswelzijn, Straatsburgdok, Noordkaai 2 te 2030 Antwerpen. Aansluitend bij de korte toespraken wordt een demonstratie gegeven aan boord van het opleidingsschip de Themis II van het Cenflumarin. De bijeenkomst wordt afgesloten met een korte rondvaart en receptie.

De bijzondere opleiding tot matroos richt zich op werkenden. Ze wil de instroom in de sector van de binnenvaart bevorderen, zowel voor de functies dek als machinekamer. Aan beide bestaat er een grote behoefte - een gevolg van de trafiekgroei, de nieuwe investeringen, de schaalvergroting, en de technologische evolutie. De opleiding bereidt voor op het federaal examen voor matroos in de binnenvaart. Ze wordt georganiseerd door het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA-Vlaanderen, op vraag en in samenwerking met de sector en Promotie Binnenvaart Vlaanderen (PBV).

Het SYNTRA-opleidingsproject moet de binnenvaartsector ten goede komen. Het past ook in de oproep die afgelopen weken werd gelanceerd op de Rondetafel van de Binnenvaart, waar initiatieven werden bepleit om de instroom te verbeteren. Het is ook een volstrekt nieuw project van afstandsonderwijs, te onderscheiden van de VDAB-opleiding tot matroos die zich richt op de vorming van werkzoekenden.

Noot aan de redacties

Journalisten die wensen deel te nemen aan deze ontmoeting worden verzocht hun komst te melden bij :
SYNTRA Midden-Vlaanderen Campus Sint-Niklaas, Hogekouter 1 - 9100 Sint-Niklaas - tel 03/760.08.20 - www.syntra-mvl.be

Voor bijkomende informatie over de SYNTRA-opleiding tot matroos, gelieve contact op te nemen met
de h. Jacques Kerkhof
Binnenvaartconsulent
Fonds voor de Rijn- en Binnenvaart
Tel.: + 32 473 42 30 74
E-mail: jacques.kerkhof@telenet.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL