Gemeente Beek


Waterspeurtocht Daniken

een waterspeurtocht met een waterpracticum in en rond Plinthos te Daniken

Woensdagmiddag 16 mei a.s. organiseert het Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek de gezinsactiviteit Waterspeurtocht Daniken.

Deze begint om 14.00 uur in centrum Plinthos in Daniken en is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar met hun ouders, begeleiders.

Waterspeurtocht Daniken

Als je water uit een poel of een beek schept krioelt het van het leven. Vissen zijn wel de bekendste waterdieren maar wellicht ontmoet je ook schaatsenrijders, kikkers, padden en salamanders tijdens deze tocht. Planten zoals waterpest en eendekroos haal je er zo met een schepnet uit.

Voordat je aan de speurtocht begint doe je eerst een waterpracticum. Alles hiervoor staat klaar in de bovenverdieping van centrum Plinthos. Je gaat zelf aan de slag met verschillende waterproefjes. Zo ontdek je hoe vuil water weer schoon wordt, je doet ook de waterproef en bekijkt van heel dichtbij watermonsters. Verder maak je kennis met sterk, verstopt en Z-water en noteer je al je bevindingen in het logboekje.

Na dit practicum krijg je een speurderstas mee. Hierin zit alles wat je voor de speurtocht nodig hebt en ga je zelf op zoek gaan naar het waterleven in het Geleenbeekdal. Ook ontdek je hoe je de baas wordt over water en meet je de stroomsnelheid en de temperatuur van het water.

De speurtocht met het practicum duurt ongeveer twee uur. De kosten voor deelname bedraagt 1,- per kind.

Vooraf aanmelden door te bellen met het Centrum: 046 475 84 23 of via e-mail: info@cnme-wm.org.

Contactpersoon:

Jet Joris, coördinator

Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek

Plinthos

Daniken 1

6174 RA Sweikhuizen

tel: 046 475 84 23

fax : 046 436 15 49
e-mail jet.joris@cnme-wm.org