Ingezonden persbericht


Vooraankondiging CDA Leiden
Leiden, 10 mei 2007

Kandidaat voorzitters CDA in debat

Jeroen Alting von Geusau (39) en Peter van Heeswijk (44) presenteren woensdag 16 mei hun standpunten in Leiden en gaan het debat aan met elkaar om de stem van de CDA kiezer. Beiden zijn kandidaat voor het landelijk voorzitterschap van het CDA bestuur.

Iedereen is van harte welkom op het politiek café van het CDA.

Datum: woensdag 16 mei 2007

Tijd: 20.00 - 22.00

Locatie: bovenzaal restaurant Buddha's (Botermarkt 20, Leiden)

De CDA leden mogen van 11 tot en met 30 mei op drie manieren stemmen: via internet, per telefoon of schriftelijk voor een nieuwe voorzitter. De campagne tussen beide kandidaten is al in alle hevigheid losgebarsten. Wij zijn dan ook trots u beide kandidaten in Leiden te kunnen presenteren.

Alting von Geusau ziet zich in de rol als voorzitter vooral als bruggenbouwer tussen de leden en de fractie, maar ook tussen de verschillende generaties in het CDA. Een prominent punt in zijn campagne is de dialoog aan te gaan met de leden over de agenda van 2011. Want hoewel nu nog ver weg staan er straks natuurlijk weer nieuwe verkiezingen voor de deur. Het motto van zijn campagne is 'Geloof in het CDA'. Zie ook http://vongeusau.cda.nl.

Van Heeswijk heeft een tien-punten plan gepresenteerd met zijn visie in de rol als voorzitter van de partij. Belangrijkste punten zijn de inzet op vitaliteit - het betrekken van jongeren -, de politieke agenda voor 2011 en het versterken van het politieke netwerk tussen het lokaal, provinciaal en landelijk niveau binnen de partij. Hij ziet zichzelf als iemand uit de basis, voor de basis. Zie ook http://vanheeswijk.cda.nl.

De uitslag van de stemming wordt op het partijcongres van zaterdag 2 juni in Utrecht bekendgemaakt.

Het belooft een spannend debat te worden tussen twee kandidaten die al beiden ruim 20 jaar actief zijn in verschillende functies voor het CDA.

Uiteraard is het publiek welkom om zich ook te mengen in het debat.

Aansluitend vindt een borrel plaats waar nog nagediscussieerd kan worden met elkaar en de kandidaten.

Het volgende café vindt plaats op:

Woensdag 27 juni 20.00 - 22.00 bovenzaal café Einstein