FNV

FNV presenteert 'Ei van Columbus' voor kinderopvang

Staatssecretaris Sharon Dijksma ontvangt volgende week woensdag het 'Ei van Columbus' voor de kinderopvang uit handen van de FNV. Bij de aanbieding zijn ook baby's en dreumesen aanwezig. Tevens komt de FNV met nieuwe gegevens over tussenschoolse opvang.

Het 'Ei van Columbus' wordt aangeboden op het ministerie van OCW in Den Haag op woensdag 16 mei 2007. Aanbieder is Wilna Wind, federatiebestuurder van de FNV.

Zij doet daarbij ook voorstellen over een betere aanpak van de zogenaamde tussenschoolse opvang. Sinds begin dit jaar is de opvang van schoolgaande kinderen tijdens de overblijf de verantwoordelijkheid van de basisschool. Sindsdien komen er veel klachten over prijsverhogingen, terwijl de kwaliteit van het toezicht niet of nauwelijks verandert.

Tijdstip: 11.00 uur.
Locatie: Ministerie OCW, Rijnstraat 50 in Den Haag.

Fototip:
Het 'Ei van Columbus' is van chocola en 50 cm hoog. De staatssecretaris zal enige kracht moeten gebruiken om bij de inhoudelijke bijdrage van de FNV over kinderopvang te komen. Bij de aanbieding is ook een tiental kinderen van 0 tot 4 jaar aanwezig.

Meer informatie:
FNV Voorlichting, Harrie Lindelauff (020) 58 16 552

met vriendelijke groeten,

Harrie Lindelauff
FNV Voorlichting
(020) 58 16 552