Gemeente Amstelveen

700 kinderen schilderen megakunstwerk: feestelijke onthulling

Zo'n 700 kinderen schilderen momenteel aan een enorm kunstwerk dat maar liefst 195 strekkende meter beslaat. Het kunstwerk is bedoeld als opfleuring van het bouwterrein in Bovenkerk Oost. Het gigantische kunstproject van de gemeente Amstelveen, Woongroep Holland en St. Lodewijk wordt begeleid door de kunstenaar Hari Beganovic.

In de wijk Bovenkerk Oost in Amstelveen is een omvangrijk stadsvernieuwingsproject aan de gang, waarbij in totaal ruim 360 woningen worden gesloopt en waar bijna evenveel woningen weer voor in de plaats komen. Rond de sloop- en bouwlocatie in Bovenkerk-Oost zijn hekken geplaatst. Om het gebied een vrolijk aanzien te geven beschilderen zo'n 700 leerlingen van basisschool de Westwijzer, het ROC (richting Art & Design), de kinderafdeling van het Cobra museum, leden van toneelvereniging TOBO, het Harmonieorkest en bewoners van Bovenkerk zo'n 195 strekkende meter aan afschermingsborden. Kunstenaar Hari Beganovic begeleidt het geheel. De beschilderde borden worden op de hekwerken gehangen en verhuizen mee met de sloop- en bouwactiviteiten. Het project is uniek, nooit eerder schilderden zoveel kinderen gezamenlijk een 'kunstwerk' van dit formaat.

Onthulling
Op 16 mei onthullen wethouder Remco Pols, wethouder Yeter Tan en Jan van den Berg Jeths, directeur Woongroep Holland, het kunstwerk. Alle kinderen die hebben geschilderd mogen een ballon oplaten. De beschildering van de winnaar van de ballonnenwedstrijd wordt op een vuilniswagen van de gemeente afgebeeld.


-----------------------


-----------------------


---- --