Politie Twente

Persbericht Politie Twente 16 mei 2007

Aanrijding met dodelijke afloop

Borne

Bij een aanrijding op de A35 ter hoogte van Borne zijn een dodelijk slachtoffer en een gewonde te betreuren.

Woensdagavond 15 mei om ongeveer 22.50 uur werd een ernstige aanrijding gemeld waarbij meerdere voertuigen betrokken waren en een aantal mensen gewond waren geraakt. Politiemensen die als eerste ter plaatste waren constateerden direct dat er mogelijk ook een dodelijk slachtoffer te betreuren was. Dit werd even later door ambulancepersoneel bevestigd.

Snel werd duidelijk dat er bij het ongeval drie personenauto's betrokken waren en dat er naast het dodelijk slachtoffer nog een tweede persoon gewond was geraakt. Deze laatste werd direct met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De identiteit van deze gewonde en het dodelijk slachtoffer waren op dat moment nog niet bekend. Wel werd duidelijk dat beiden bij elkaar in de auto hadden gezeten. Later blijkt het dodelijk slachtoffer een 19-jarige Almeloër en de gewonde een 22-jarige Almeloer te zijn.

Uit onderzoek, o.a. aan de hand van een aantal getuigenverklaringen en door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente, kwam vast te staan dat de auto met de beide slachtoffers om nog onverklaarbare reden de middengeleider heeft raakt en over de kop is geslagen. Mogelijk moest de bestuurder ergens voor uitwijken. Nadat hij over de kop is geslagen wordt het voertuig door een tweede auto, bestuurd door een 40-jarige Hengeloer, aangereden. Deze bestuurder bleef ongedeerd. De beide inzittenden van de auto die over de kop is geslagen, klimmen uit de auto en op dat moment, terwijl hij op de rijbaan staat, wordt het dodelijke slachtoffer aangereden door een passerende auto, bestuurd door een 42-jarige man uit Den Haag. De 19-jarige Almeloer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Nader onderzoek moet nog uitwijzen wie van de beide slachtoffers de bestuurder is geweest van de auto waarin beiden zaten. De A35 is geruime tijd in beide richtingen afgesloten geweest voor alle verkeer dat werd omgeleid. (07-063447)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --