Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba komt met notebooks, gebaseerd op de nieuwste generatie Intel Centrino processortechnologie

Breda 15 mei 2007 - Na de introductie vandaag van de nieuwste generatie Intel Centrino processortechnologie, kondigt Toshiba Information Systems Benelux een aantal notebooks aan die op deze nieuwe generatie is gebaseerd. Het zijn de Satellite A200, Satellite P200, Satellite (Pro) U300, Qosmio G40, Tecra A9, Tecra S5 en de Tecra M9. De A200 en de G40 worden half juni geïntroduceerd. De andere modellen worden medio juli verwacht.

"Deze aankondiging markeert de start van een nieuw Toshiba platform met een lange levenscyclus, met de door zakelijke gebruikers gewenste stabiliteit. Naast prestatiewinst zorgt de nieuwe generatie Intel Centrino in combinatie met Toshiba's Easyguard ook voor meer bescherming en betrouwbaarheid, zowel voor zakelijke gebruikers als consumenten", zegt Danny Vervaeke, product manager van Toshiba Information Systems Benelux.

De Toshiba Satellite reeks bestaat uit diverse kwalitatieve, complete notebooks, voorzien van de nieuwste technologieën en tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Dankzij de complete uitrusting zijn deze notebooks uitermate geschikt voor consumenten en het thuiskantoor. De Qosmio-reeks is gericht op het topsegment van de markt en combineert TV, audio, DVD en PC-technologie in één oogstrelend ontwerp. Dankzij het ultra-heldere beeldscherm, surround sound en de nieuwe video engine komen DVD's, videospellen en TV-programma's tot leven.

De Toshiba Tecra reeks voor zakelijke gebruikers brengt de voordelen van naadloze, draadloze communicatie en exceptionele mobiele prestaties bij elkaar. Deze notebooks vormen een stabiel platform en kennen daarom een lange levenscyclus. Dankzij de diverse Toshiba EasyGuard-toepassingen is ook veiligheid gegarandeerd. Dit alles maakt de Tecra hét perfecte notebook voor de mobiele professional.

Een belangrijke wijziging is dat voor deze platformen de front side bus (FSB) naar 800 MHz gaat. Deze toename van zo'n 20% heeft een positieve impact op de prestaties van deze computers. Een ander aspect van de nieuwe Centrino-generatie - en dus ook van de aangekondigde Toshiba notebooks - is dat er optioneel gebruikgemaakt kan worden van Intel Turbo Memory. Dit is in feite een snel geheugen tussen het systeem en de harde schijf. Hierdoor hoeft de relatief trage mechanische harde schijf minder worden aangesproken, wat de levensduur verlengt en de kans op storingen vermindert. Samen met de Toshiba Easyguard-voorzieningen verkleint Intel Turbo Memory de kans op storingen. Dit geldt voor een aantal van de bovenvermelde notebooks. Bovendien kan Intel Turbo Memory het starten van de computer versnellen, het starten van veel gebruikte applicaties versnellen en de levensduur van de batterij verlengen.

Voor bedrijven betekent Intels Advanced Management Technology AMT - een vereiste voor het Intel Centrino Pro logo - dat zij hun notebooks beter kunnen beheren. IT-beheerders kunnen draadloze notebooks op afstand opsporen, repareren en beveiligen. Dit maakt systeemdiagnose op afstand, netwerkbescherming en -beveiliging mogelijk,en geeft bedrijven een beter overzicht van hun notebookpark, waardoor de ondersteuningskosten worden gereduceerd. AMT wordt ondersteund op een aantal Tecra S5- en M9-modellen.

Verder ondersteunt de nieuwe generatie Intel Centrino de voorlopige n-standaard voor draadloze netwerken. Dit zorgt voor tot vijf keer snellere draadloze verbindingen met een tot twee keer groter bereik.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en elektronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 54 miljard US$ (2005).



Ingezonden persbericht