Belgische Federale Overheid


14-05-2007

Financiële steun tot 100 euro voor OCMW-cliënten bij aankoop gerecycleerde computer

Sinds 1 mei kunnen OCMW's hun cliënten financieel steunen bij de aankoop van een computer. Het moet echter om een gerecycleerde computer gaan. Dit project kadert in de strijd tegen de digitale kloof en het bevorderen van duurzame ontwikkeling.

Het project wil de meest kwetsbare gezinnen de mogelijkheid bieden een eigen computer te kopen tegen een zeer lage kostprijs.

OCMW-cliënten die een gerecycleerde computer wensen te kopen, kunnen zich richten tot het OCMW voor inlichtingen over de toekenningsmodaliteiten van de toelage. Deze bedraagt maximum 100 euro per gezin.

De aankoop van een gerecycleerde computer kan gebeuren via de klassieke kanalen voor herprogrammering en recyclage (PDF, 2 p. - 83 kB). Bij aankoop geldt bovendien een kwaliteitsgarantie van enkele maanden.

Een enveloppe van 500.000 euro is vrijgemaakt om dit project tot een goed einde te brengen. Het wil de bevolking sensibiliseren voor een reëel alternatief voor de aankoop van een nieuwe computer. Want voor vele burgers blijft dit nog steeds te duur. Bovendien past dit project volledig in het kader van de duurzame ontwikkeling.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van de POD Maatschappelijke integratie, Armoedebestrijding en Sociale Economie bevoegd voor Grootstedenbeleid.

U vindt er ook een lijst van websites van potentiële verkoopsoperatoren (PDF, 2 p. - 83 kB).