Ingezonden persbericht


16 mei 2007

PERSBERICHT

ROVER schort klacht NMa op

Reizigersvereniging ROVER trekt de klacht bij de NMa over de Beneluxtrein voorlopig in. De Beneluxtrein zal nog het grootste deel van 2008 de huidige route blijven rijden, en tegen het normale tarief. De NMa had aanvullende gegevens gevraagd over ondermeer de tarieven van de HiSpeedtreinen, maar die gegevens zijn voorlopig nog niet beschikbaar.

Dinsdag werd bekend dat de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en België in december 2007 nog niet gereed zal zijn. Uitsluitend op het traject Schiphol-Rotterdam van de hogesnelheidslijn zullen binnenlandse treinen rijden. Op dat traject zal overigens vooralsnog niet met hoge snelheid worden gereden, maar met slechts 160 kilometer per uur.

ROVER betreurt de extra vertraging bij de ingebruikname van de hogesnelheidlijn ten zeerste. De hogesnelheidslijn biedt nieuwe mogelijkheden en zal daarmee ook nieuwe reizigers trekken. Hij stopt in minder steden dan de huidige Beneluxtrein en hij heeft een ander prijskaartje. Daarom vindt ROVER dat reizigers straks een reële keuzemogelijkheid moeten hebben.

ROVER blijft dan ook pleiten voor het in stand houden van een Intercityverbinding via Den Haag en Roosendaal naar Antwerpen en Brussel tegen het normale tarief, ook nadat de hogesnelheidslijn naar België eindelijk in gebruik is genomen. Daar zal ROVER bij de NS op blijven aandringen, maar zo nodig zal ROVER zich opnieuw tot de NMa wenden.

16 mei 2007

Adresgegevens van ROVER
Bezoekadres: Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
(maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur)
Telefoon: 033 - 422 04 50
Informatie buitenland: 033 - 422 04 54 (alleen voor leden) Fax: 033 - 422 04 51