TNT Group

Persbericht

Eerste netwerk voor wegvervoer in Azië breidt uit naar Vietnam - Investering van EUR 6 miljoen maakt TNT tot eerste expressbedrijf dat in de East-West Economic Corridor doorbreekt

16 mei 2007 - Singapore/Amsterdam TNT, een van de grootste expressbedrijven ter wereld, heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn baanbrekende geïntegreerde Aziatische netwerk voor wegvervoer naar Vietnam is uitgebreid dankzij een investering van 6 miljoen. Samen met de oorspronkelijke investering van 2 miljoen brengt deze uitbreiding de totale investering tot nu toe op 8 miljoen. TNT is van plan zijn netwerk voor wegvervoer in Azië vóór eind 2007 via de noordoost grens van Vietnam door te trekken naar China. Na voltooiing zal het Zuidoost-Aziatische netwerk van TNT bijna 60% van de regio afdekken, met verbindingen tussen 120 steden over een afstand van 4.000 km.

In de eerste fase, die eind 2005 van start ging, verzorgde het netwerk voor wegvervoer van TNT in Azië verbindingen tussen Maleisië, Singapore en Thailand. De nieuwe dienst, die gebruik maakt van een real-time GPS-tracking-systeem om de containervrachtwagens van TNT 24 uur per dag, 7 dagen per week te volgen, realiseerde reeds in het eerste jaar een tweecijferige groei van het totale vervoerde volume, met name bij klanten die hoogwaardige goederen verzenden zoals elektronische componenten, auto-onderdelen en computercomponenten. Dit vervoer over de weg is twee- tot driemaal sneller dan zeevracht en maakt het voor de klant mogelijk tot 30% te besparen in vergelijking tot luchtvracht. Net als alle andere TNT-diensten biedt het netwerk voor wegvervoer in Azië de klanten een volledige deur-tot-deur verzending met gegarandeerde aflevering op een bepaalde dag en volledige track & trace-service.

'De expansie van TNT in het zo genoemde Greater Sub-Mekong gebied is een logische stap gezien de snelle groei in deze regio, met name in Vietnam', aldus Onno Boots, regiodirecteur van TNT Zuidoost-Azië. 'Het geïntegreerde netwerk voor lucht- en wegvervoer van TNT zal een belangrijke differentiator zijn. We staan al bekend als de leider op het gebied van intra-Europese connectiviteit, en we richten ons nu op het opbouwen van uitgebreide netwerken om onze connectiviteit in Azië te versterken, zowel binnen de regio als naar Europa. We zullen ook verder investeren in de ontwikkeling van innoverende oplossingen om ons netwerk voor wegvervoer in Azië aan te vullen waardoor we meer aan de zakelijke behoeften van onze klanten in de regio voldoen.'

Commitment voor Azië
De expansie van het netwerk voor wegvervoer van TNT naar Vietnam is in lijn met het strategische doel om de aanwezigheid van TNT in Azië te versterken, met name in belangrijke opkomende markten. Recente stappen op dit gebied waren de acquisitie van Hoau in China, de overname van Speedage in India en de bouw van een speciaal centrum voor de afhandeling van zendingen voor Life Sciences in Singapore. Dit sluit aan bij de doelstelling van TNT om in 2007 een totale omzetgroei van 10% tot 15% te behalen in de divisie Express.

Eerste expressbedrijf dat het handelsverkeer binnen de EWEC faciliteert
TNT is met de expansie van zijn netwerk voor wegvervoer in Azië naar Vietnam het eerste expressbedrijf dat de goederenstromen binnen de zo genaamde EWEC (East-West Economic Corridor) faciliteert, met uitzondering van Myanmar. Hiermee draagt TNT bij aan de groei van de handel in veel kleinere steden langs de route van het netwerk.

Met de toetreding van Vietnam tot de WTO zijn de buitenlandse investeringen in dit land met bijna 40% gestegen tot US $10,2 miljard in 2006. Vietnam zal naar verwachting in 2007-2008 een economische groei van 8% realiseren.