Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Extra geld voor kunst en cultuur

De deelgemeente Kralingen-Crooswijk wil de kunst- en cultuuractiviteiten in de wijken stimuleren en ondersteunen. Kunstenaars, organisaties en bewoners die leuke plannen of initiatieven hebben op het gebied van kunst en cultuur in de wijk kunnen deze bij de deelgemeente indienen en komen mogelijk in aanmerking voor een financiële ondersteuning. De aanvragen moeten voor vrijdag 6 juni binnen zijn.

Wij willen graag dat bewoners, jong en oud, in hun eigen omgeving kennis maken met de verschillende vormen van kunst en cultuur, aldus Michel de Visser, portefeuillehouder Kunst en Cultuur van de deelgemeente. Dat kan door kunstexposities, culturele evenementen of cursussen over kunst te organiseren. Maar ook door het maken van kunstwerken, bijvoorbeeld muurschilderingen om de straat of de buurt te verfraaien. Kunst en cultuur dragen bij aan de ontwikkeling van de eigen creativiteit, talent en ontplooiing en kan bovendien goed zijn voor de onderlinge band tussen mensen.

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, dient voldaan te worden aan een van de volgende criteria:

* De activiteiten zijn gericht op jongeren;
* De kunst- en cultuur activiteiten worden in samenwerking met de scholen en het sociaal cultureel werk opgezet;
* Het gaat om kunst in de openbare ruimte;
* Kunstexposities;

* Podiumuitvoeringen voor amateurs;

* Projecten of activiteiten die gericht zijn op de cultuurhistorie van de deelgemeente.

Wilt u meer informatie of in het bezit komen van de subsidievoorwaarden, dan kunt u contact opnemen met Leo van der Bijl van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Zijn telefoonnummer is: 010 2060828. E-mailen kan ook: L.vanderBijl@kc.rotterdam.nl