Rechtbank Roermond


Met Kengetallen Gerechten inzicht in functioneren rechtspraak op lokaal niveau

Roermond, 15 mei 2007 - Het jaarverslag van de Rechtspraak over 2006 is vandaag bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag gepresenteerd. Het verslag gaat dit jaar voor het eerst vergezeld van een publieke verantwoording per gerecht, de zogenoemde Kengetallen Gerechten.

De kengetallen hebben betrekking op personeel, kwaliteit, productie en financiën. De samenleving wordt hiermee een kwantitatief inzicht geboden in het functioneren van de rechtspraak op lokaal niveau. De ontwikkeling van kengetallen past in het algemene streven van de organisatie om politiek en samenleving actief inzicht te geven in het functioneren van de Rechtspraak.

Uit het jaarverslag blijkt dat de Rechtspraak vorig jaar ongeveer evenveel zaken heeft afgehandeld (1.752.420) als er zijn ingestroomd (1.764.760). De doorlooptijden zijn over de gehele linie vrijwel gelijk gebleven. Als de groei van 2 procent van de afgelopen jaren zich dit jaar doorzet, dan zal het aantal rechtszaken in 2007 voor het eerst boven de 1,8 miljoen uitkomen.

Jaarverslag Rechtspraak 2006

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 16 mei 2007