Time : 09:00:00
Date : 16 May 2007
Sender Name: Initial Textiles nv

Aanstormend modetalent ontwerpt werkkledij voor Initial: The Initial Fashion Award 2007

De werkende medemens eist - volledig terecht - meer en meer dat zijn bedrijfskledij de mode op de voet volgt. Initial vormt een innovatieve speler op de markt van de bedrijfskleding en begrijpt als geen ander dat werkkleding of 'workwear', net zoals de vrijetijdskledij, steeds meer onderhevig is aan modetrends.

In het licht hiervan ontstond bij Initial het idee om een jaarlijkse Initial Fashion Award te lanceren. Om zo het segment van de werkkledij extra onder de aandacht te brengen van aanstormend modetalent dat het als een uitdaging ziet om het esthetische en het functionele met elkaar te verzoenen. En uiteraard ook om de modesector en zijn tewerkstellingskansen te promoten, in samenwerking met het FFI (Flanders Fashion Institute).

Voor de Initial Fashion Award zal Initial elk jaar, samen met zijn partners Van Moer, Klopman, Melchior, het FFI en de Vlaamse overheid, een opdracht uitschrijven
waarbij de winnende collectie zal worden gecommercialiseerd.

De opdracht voor de eerste Initial Fashion Award bestaat uit de creatie en ontwikkeling van een horecacollectie die zich kenmerkt door een innovatieve look, vooruitstrevende functionaliteit en draagcomfort, rekening houdend met de beperkingen op het vlak van stofkeuze en processing mogelijkheden in industriële wasserijen.

De finale winnaar van de Initial Fashion Award zal enerzijds gekozen worden door vertegenwoordigers van het Flanders Fashion Institute, Initial, partners en professionelen uit de modesector en anderzijds via een online voting op www.initialfashionaward.be. We rekenen dan ook op jullie stem!

Beslis mee wie wint!
Volg de Initial Fashion Award online op www.initialfashionaward.be en breng ook uw stem uit!

PERSCONTACT:
Never On Wednesday Communication
Lieven Vanparys
Kruikstraat 20 - 2018 Antwerpen
T: +32 (0)3 231 91 85
@: antwerp@neveronwednesday.net

INITIAL TEXTILES NV
Benoit De Backer
Eikenlei 181 - 2960 Brecht (Sint-Job in 't Goor)
@: bdbacker@initial-textiles.be
www.initial-textiles.be

Initial maakt deel uit van de Rentokil Initial groep. Als marktleider in België en Luxemburg bieden we zelfstandigen, kmo's en multinationals een totaalservice aan op vlak van verhuur en onderhoud van werkkledij, sanitaire hygiëne, schoonloopmatten en linnengoed. Initial levert een volledig dienstenpakket dat perfect is afgestemd op de wensen van de klant.
Initial stelt 1400 mensen tewerk en realiseert een jaarlijkse omzet van ¤ 95.000.000.

URL: http://www.initialfashionawardbe Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK