Ingezonden persbericht


LANCOM kiest Tech Data als distributeur

Tilburg, 16 mei 2007 - LANCOM Systems heeft Tech Data aangesteld als nieuwe distributeur voor Nederland. Tech Data is de vijfde distributeur van LANCOM in Nederland en de eerste en enige broadliner. Daarmee is voor LANCOM System het distributienetwerk in Nederland voorlopig compleet.

"Tech Data was voor ons de enige schakel die nog ontbrak", zegt Jan Buis, Country Manager Benelux & Frankrijk bij LANCOM: "Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met deze gerenommeerde distributeur die een prima aanvulling is op onze bestaande value-added distributeurs en die voor het nodige volume kan zorgen. We beschikken nu over een uitstekende mix van distributeurs die alle een eigen karakter en expertise hebben. Het is onze ambitie om na een zeer succesvol 2006 dit jaar een groei van vijftig procent te realiseren in Nederland. De samenwerking met Tech Data zal daaraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Wij kijken uit naar deze samenwerking en rekenen op prima resultaten."

"Het productportfolio van LANCOM vormt naast ons Value Networking-assortiment een goede aanvulling op het Volume Networking-aanbod van Tech Data", zegt Erwin Berkhuysen, Country Manager van Tech Data. "Hiermee zijn wij in staat ons Volume Networking-assortiment nog completer te kunnen aanbieden aan het grote aantal resellers die wij bedienen vanuit een broadline perspectief. Bovendien kunnen door de resellers gezonde marges worden gemaakt op de producten van LANCOM."

Over Tech Data
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq GS: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500-bedrijf (109e plaats) en zijn dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologie-resellers in meer dan 100 landen. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2007, voor 21,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl

*****
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl