Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 15 mei 2007

Uitkomsten huwelijksenquête: echtparen zeer tevreden over hun huwelijk in Dinkelland

De uitkomsten van een huwelijksenquête, gehouden medio 2006, zijn positief. Gemiddeld geven de bruidsparen het cijfer 8 of zelf hoger!

Toelichting
Dinkelland heeft een aantal zeer populaire trouwlocaties. Dit uit zich in het grote aantal huwelijken dat ieder jaar gesloten wordt in Dinkelland. De voorbereiding van huwelijken gebeurt uiteraard met de grootst mogelijke zorg. Maar in de voorbereiding of uitvoering kan natuurlijk altijd iets fout gaan. Om te weten te komen hoe bruidsparen de voorbereiding en uitvoering van hun burgerlijk huwelijk hebben ervaren, heeft de gemeente Dinkelland een enquête gehouden. Deze enquête is in het tweede deel van 2006 uitgevoerd en heeft betrekking op de periode van 1 januari 2005 tot en met 30 juni 2006.

In totaal zijn 272 bruidsparen aangeschreven waarvan er 130 hebben gereageerd. De vragen in deze enquête hadden betrekking op de volgende onderwerpen:
- de vriendelijkheid/deskundigheid van de medewerker Burgerzaken
- de vriendelijkheid/deskundigheid van de ambtenaar Burgerlijke Stand
- de locatie waar het huwelijk voltrokken is
- de begeleiding door de bode van de gemeente

Op al deze onderdelen wordt gemiddeld het cijfer 8 of zelfs hoger gescoord. Uiteraard zijn er aandachtspunten genoemd en deze zullen door de afdeling Burgerzaken, daar waar mogelijk, opgepakt worden.

Aantal huwelijken en huwelijkslocaties
In 2005 zijn in totaal 186 huwelijken gesloten, in 2006 was dit aantal gedaald naar 155. Sinds jaar en dag is Huis Singraven een veel gevraagde locatie om een burgerlijk huwelijk te sluiten, maar ook andere locaties staan in de belangstelling.

De gemeente Dinkelland beschikt over 9 huwelijkslocaties, allemaal even uniek: Gemeentehuis Denekamp
Voormalig gemeentehuis Weerselo
Huis Singraven in Denekamp
Openluchtmuseum 'Los Hoes' in Ootmarsum
Brandehof Trouwerijen (voormalig gemeentehuis Ootmarsum) De Stiftsschool in Weerselo
Havezathe 'Het Everloo'
Oortmanmolen in Lattrop
Hotel 'De Wiemsel' in Ootmarsum


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met burgemeester F. Willeme op telefoonnummer 0541-854 108 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541-854 100 of 06-52624307.


---- --