Politie Groningen

Woensdag 16 mei 2007

Provincie Groningen, 16-05-2007

Musselkanaal: een gewaarschuwd mens...

Een deel van de jeugd in Musselkanaal heeft afgelopen week een brief van de politie thuis gekregen. Dit in verband met het voorkomen van onrust tijdens de Snikkeweek feesten. Deze jeugd is afgelopen jaar of het jaar daarvoor tijdens de Snikkeweek met de politie in aanraking geweest. De politie wil hiermee aan de jeugd laten zien, dat de jongeren in beeld zijn. Jongeren zijn van harte welkom, als ze het maar gezellig houden. Bij constatering van strafbare feiten wordt direct opgetreden door de politie.

Groningen: politie zoekt getuigen beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving aan de Kleine Appelstraat in Groningen. Een 59-jarige vrouw uit Groningen is daar zondagavond 14 mei omstreeks 19.25 uur. Een tot nu toe onbekend man wist de handtas van de vrouw weg te nemen. De vrouw zette het op een schreeuwen, waarop de man de tas weggooide. De vrouw heeft daarna nog met diverse getuigen gesproken, maar in de hectiek niet hun gegevens genoteerd. Het gaat vermoedelijk om een man met een donkere huidskleur en een stevig postuur.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit incident. Mensen die met de vrouw hebben gesproken of de beroving hebben zien gebeuren kunnen contact opnemen met de Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: verdovende middelen aangetroffen

Een 40-jarige Stadjer is dinsdagmiddag aan de Petrus Campersingel in zijn woonplaats aangehouden. De man werd laveloos in zijn geparkeerde auto aangetroffen. De man was dusdanig verward, dat hij overgebracht is naar het ziekenhuis. De politie trof in zijn auto bijna 20 joints en tien liter GHB aan. De auto is in beslag genomen. De man is na behandeling in het ziekenhuis ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: minibiker onder invloed

De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige Stadjer aangehouden. De man reed op een minibike over de Laan Corpus den Hoorn. Een minibike mag niet op de openbare weg rijden, aangezien deze niet aan de technische eisen voldoet voor een verzekering. Bij controle bleek de bestuurder bovendien onder invloed van 0,9 promille alcohol. Zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaard te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: oplettende burger betrapt viervoudige winkeldief

Een 53-jarige vrouw uit Lelystad is dinsdag in de Herestraat in Groningen aangehouden. De vrouw was door een oplettende burger betrapt bij het wegnemen van goederen uit een winkel. De vrouw is overgedragen aan de politie. Bij controle bleek de vrouw goederen uit vier andere winkels bij zich te hebben. Ze bekende de goederen te hebben gestolen. De vrouw is na verhoor heengezonden. De goederen zijn teruggebracht naar de winkels.

Wagenborgen: vrouw loopt hoofdwond op

Op de Hoofdweg in Wagenborgen liep een 51-jarige vrouw uit die plaats dinsdagmiddag een ernstige hoofdwond op. De vrouw werd op de weg aangetroffen nadat ze met haar fiets was gevallen. Hierbij kwam ze met haar hoofd op straat, waardoor ze een stevige hoofdwond opliep. Hoe het ongeval ontstond is niet duidelijk geworden. De traumaheli verleende bijstand aan het ambulancepersoneel, waarna de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Appingedam: op heterdaad betrapt

Dinsdagavond werd op een bouwplaats aan de Bm.Klauckelaan in Appingedam een 30-jarige man uit die plaats betrapt bij de diefstal van koperdraad. Een getuige zag de diefstal en deze waarschuwde de politie. Na een zoektocht op de bouwplaats werd de verdachte ontdekt. Toen de man zich betrapt wist, gooide hij snel een bos koperdraad weg. De verdachte is aangehouden en ingesloten in een politiecel.

Sappemeer: aangehouden voor brandstichting

In een woning aan de Bm.Jonkerenstraat heeft de politie een 36-jarige man uit Sappemeer aangehouden. De verdachte bleek kort voor zijn aanhouding een brandende benzinebom tegen een woning aan de Azaleastraat te hebben gegooid. Hierdoor ontstond schade aan de voordeur van de woning. De bewoonster waarschuwde de politie waarna de verdachte in zijn woning kon worden opgepakt. De man is ingesloten voor brandstichting. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn.

Zuidwolde/Bedum: snelheidscontroles

In Zuidwolde heeft de politie dinsdagmiddag op de Hogelandsterweg een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden ruim duizend voertuigen gecontroleerd. Aan 197 bestuurders is een boete uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/uur, waar slechts 60 km/uur gereden mag worden.

Op de Waldadrift in Bedum werd aan 17 bestuurders een prent uitgereikt. De hoogste snelheid bedroeg daar 88 km/uur binnen de bebouwde kom waar 50 km/uur gereden mag worden.

Provincie Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse controles van vrachtverkeer gehouden.

Eenrum, Aagtsweg: een 27-jarige man uit Mensigeweer bestuurde een landbouwtractor met daarachter een transportband. De transportband moet als aanhanger worden beschouwd. Deze had echter geen enkele verlichting of reflectie. De chauffeur moest de transportband afkoppelen en krijgt een proces-verbaal.

Wehe den Hoorn, N361: een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Loppersum heeft ook proces-verbaal gekregen. Zijn vrachtwagencombinatie bleek na weging 9820 kg (bijna 20%) te zwaar te zijn. De man moest zijn aanhangwagen afkoppelen en een deel van zijn lading overladen.

Mensingeweer, N361: Een 23-jarige tractorchauffeur uit Bedum was in overtreding. Zijn aanhangwagen was ruim een meter te lang en 22 cm te breed. Bovendien was de aanhanger te hoog beladen. De man krijgt proces-verbaal en moest de draineermachine die hij vervoerde afladen.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Kirchlinteln (Du) bleek te weinig rust gehad te hebben. Bovendien had hij gereden zonder bestuurderskaart. Hij moest verplicht 9 uren rusten en kreeg een bestuurlijke boete van 1100 euro opgelegd.