Ingezonden persbericht


Colubris introduceert 802.11n-toegangspunt in combinatie met efficiënte en kosteneffectieve migratiestrategie

Gelijktijdige ondersteuning n- en a/b/g-apparaten tegen maximale snelheden

Breda, 16 mei 2007 - WLAN-specialist Colubris Networks introduceert het eerste 802.11n-toegangspunt voor zakelijke toepassingen. De Colubris MultiService Access Point 625 (MAP-625) is onderdeel van de voor 802.11n geschikte Colubris Intelligent Mobility Solution. Dit is de enige centraal beheerde WLAN-oplossing die migratie van legacy-standaarden naar 802.11n mogelijk maakt zonder verstorende upgrades, architectuurwijzigingen of extra apparatuur. De MAP-625 maakt gebruik van duale radio's waardoor de oplossing vier keer hogere prestaties voor 802.11n-clients biedt dan de huidige generatie WLAN's. Tegelijkertijd ondersteunt de MAP-625 802.11a/b/g-apparaten op maximale snelheid.

IEEE 802.11n is een nieuwe WLAN-standaard die naar verwachting begin volgend jaar zijn grote doorbraak beleeft. Deze standaard biedt snelheden die vier tot acht keer hoger liggen dan de huidige draadloze standaarden en twee zo hoog als die van 802.11a/b/g-technologie. Met de MAP-625 is Colubris het enige bedrijf dat een soepele en gefaseerde migratie biedt naar een 802.11n-netwerk. De Colubris Intelligent Mobility Solution combineert intelligente toegangspunten op de netwerk-edge met centrale controle en beheer. Dit biedt schaalbare gedistribueerde verkeersstromen en maximale prestaties die resulteren in consistente diensten en bedrijfsbrede mobiliteit. Deze geavanceerde architectuur ondersteunt al WLAN-prestatieniveaus van 802.11n. De inzet van deze nieuwe draadloze standaard is even eenvoudig als de toevoeging van MAP-625, ongeacht of de gebruiker zijn netwerk in het verleden heeft aangeschaft, of dit nu doet.

"Colubris biedt grootzakelijke klanten een eenvoudig migratiepad naar 802.11n. Het enige dat ze hiervoor hoeven doen, is nieuwe toegangspunten met duale radio's toevoegen die 802.11n en a/b/g-clients ondersteunen. Dit resulteert in volledige dekking, zonder negatieve invloed op de snelheden", zegt Michael Brandenburg, Enterprise Network Systems Analist van Current Analysis.

De MAP-625 is het eerste product in de nieuwe 600 Series van Colubris. De oplossing omvat de Always-n-technologie die 802.11a/b/g-apparaten ondersteunt en gelijktijdig 300 Mbps-prestaties op 802.11n-lcients biedt. De MAP-625 voorkomt dat 802.11n-netwerkprestaties achterblijven doordat een bedrijf ook 802.11a/b/g-apparatuur gebruikt.

"Veel bedrijven realiseren zich niet dat centrale WLAN-switch-architecturen niet zijn te schalen naar 802.11-snelheden. Ze krijgen te maken met verborgen kosten en intensieve upgradetrajecten als ze 802.11n-ondersteuning aan hun WLAN's willen toevoegen", zegt Rob Scott, president en CEO van Colubris. "Deze upgrades zullen bedrijven die 802.11-snelheden verwachten ernstig frustreren. Dankzij de investeringsbescherming die de Colubris Intelligent Mobility Solution biedt kunnen onze klanten profiteren van 802.11n door eenvoudigweg een MAP-625 in te zetten. Onze oplossing is geschikt voor deze nieuwe standaard en biedt een soepele en efficiënte migratie zonder verstoringen."

Het dual-radio ontwerp van de MAP-625 omvat een 802.11n-radio met 3x3 MIMO-technologie (multiple input, multiple output) en een 802.11a/b/g-radio. Evenals andere producten uit de 600 Series is deze oplossing voorzien van een geïntegreerde radioantenne. Dit biedt gebruikers de vrijheid om het toegangspunt in te zetten als omni-directionele antenne of als directionele patch-antenne met 5 dBi. De MAP-625 ondersteunt 802.11n Draft 2 en software-upgrades voor een maximale investeringsbescherming. De gigabit Ethernet-poort verzekert gebruikers van optimale prestaties van bedrijfskritische applicaties. Daarnaast voorziet de ondersteuning voor Colubris Mesh Protocol in WLAN-dekking in gebieden waar Ethernet-verbindingen niet voorhanden zijn.

De MAP-625 biedt gebruikers uiteenlopende voordelen: - Grotere capaciteit - 100 Mbps of meer per toegangspunt. De WLAN is hierdoor in te zetten in omgevingen met een hoge client-dichtheid zoals klaslokalen en vergaderruimtes. Colubris Local Mesh Protocol maakt het mogelijk meer verkeer te verwerken en alle applicaties te gebruiken die een verbonden LAN ook biedt. - Ondersteuning voor meerdere applicaties - snelle en brede acceptatie van bedrijfsapplicaties die een hoge bandbreedte vereisen of latency-intensief zijn. Voorbeelden zijn videosurveillance, streaming media en Voice over IP (VoIP). - Investeringsbescherming - Always-n-technologie ondersteunt bestaande 802.11a/b/g-apparatuur, waardoor de investeringen in bestaande draadloze netwerkcomponenten zijn beschermd. - Kostenbesparingen - een bredere draadloze dekking minimaliseert de noodzaak voor de inzet van aanvullende toegangspunten en bekabeling.

De Colubris 600 Series is onderdeel van de Colubris Intelligent Mobility Solution. Deze combineert intelligentie op de netwerkcore voor centraal beheer en controle met intelligente toegangspunten voor optimale prestaties, beveiliging en QoS. De Colubris MultiService Controller (MSC) biedt centrale configuratie- en controlemogelijkheden voor Colubris MAP's, waardoor de inzet en het beheer van draadloze netwerken wordt vereenvoudigd. Gedistribueerd verkeer-forwarding, QoS en beveiligingsbeleid zorgen ervoor dat verkeer direct doorstroomt van bron naar doel; dit resulteert in optimale prestaties, zelfs voor de meest veeleisende VoWLAN- en real-time applicaties. Concurrerende architecturen op basis van een centrale switch en thin AP's vereisen dat verkeer een andere route neemt en via een centrale controller verloopt. Dit zorgt voor vertragingen en prestatieproblemen die migratie naar 802.11n in de weg staan.

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switching-systeem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.