XEROX 4595 LEVERT TOPPRESTATIES VOOR VEELEISENDE KANTOORWERKGROEP- EN LICHTE PRODUCTIEOMGEVINGEN

Nieuwe monochroom copier/printer doorbreekt de prijs/prestatiebarrière: topfunctionaliteit tegen een betaalbare prijs

Breukelen, 16 mei 2007 - Gezien de grote vraag naar snel zwart-wit printen en kopiëren heeft Xerox de 4595 geïntroduceerd, een A3 monochroom copier/printer voor drukke kantoorwerkgroepen en lichte productieomgevingen. De Xerox 4595 presteert op een aantal belangrijke gebieden beter dan de concurrentie - snelheid, afdrukkwaliteit, betrouwbaarheid en prijs/prestatieverhouding. In combinatie met andere voordelen, zoals gebruiksgemak, krachtige nabewerkingsopties en een breed scala aan productiviteitsverhogende functies, maakt dit de 4595 tot de ultieme keuze voor klanten die constant hoge volumes professionele documenten moeten produceren. De Xerox 4595 versterkt het assortiment van Xerox in de categorie 90-95 pagina's per minuut en verbreedt daarmee de productportefeuille, die reeds de grootste in de bedrijfstak is. De 4595 is een van de meest productieve apparaten in zijn klasse: printen en kopiëren met 95 pagina's/kopieën per minuut (A3), een eerste kopie in drie seconden en veruit de snelste scansnelheid van 100 kantjes per minuut. De copier/printer steekt gunstig af bij concurrerende producten in scan- en afdrukkwaliteit, en levert een constante beeldkwaliteit gedurende lange tijd dankzij de Emulsion Aggregation (EA) toner. Veelzijdige media-afhandeling completeert de productiviteitsvoordelen van de 4595; klanten kunnen maximaal acht papierladen kiezen, waardoor ze kunnen beschikken over een invoercapaciteit tot 8.225 vel. "Het gebruik van kleur neemt snel toe, maar uit markttrends blijkt, dat zwart-wit afdrukken nog steeds erg in trek is. Onze klanten vertellen ons dat kostenbesparing, gebruiksgemak, print/kopieer/scanproductiviteit en afdrukkwaliteit het belangrijkste voor hen zijn in een zwart-wit aanbod. Met de Xerox 4595 komen wij niet alleen tegemoet aan de wensen van klanten, maar overtreffen we die met een product dat het keurmerk van een onovertroffen Xerox-ontwerp draagt. En dit alles tegen een uitzonderlijk scherpe prijs", aldus Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels van Xerox Nederland. Productiviteit van werkgroepen vergroten
Dankzij de compacte afmetingen en hoge afdruksnelheid is de Xerox 4595 uitermate geschikt voor hoge volumes in drukke werkomgevingen, zoals grote kantoren, kleine drukkerijen en centrale reproductieafdelingen in biivoorbeeld het onderwijs, de overheid en de publieke sector, waar maximale uptime en korte doorlooptijden zijn vereist. Belangrijke kenmerken die zorgen voor optimale efficiency, met name voor grote werkgroepen, zijn: . 512MB RAM en de standaard 40GB harde schijf maken het mogelijk grote afdrukvolumes te verwerken; . Mogelijkheid meerdere opdrachten tegelijkertijd uit te voeren. Dit betekent dat een willekeurig aantal gebruikers op hetzelfde moment afzonderlijk kan kopiëren, afdrukken en scannen, hetgeen de productiviteit aanzienlijk vergroot; . Een automatische documentinvoer van 250 vel vergemakkelijkt het uitvoeren van grote scanopdrachten. En dankzij de royale papiercapaciteit van maximaal acht laden (en 8.225 pagina's) kan het systeem langer onbeheerd werken, zodat gebruikers kunnen doorgaan met printen, kopiëren en scannen; . Dankzij de mogelijkheid papier op acht plaatsen bij te vullen tijdens het afdrukken, verlopen grote volumeopdrachten soepeler en gemakkelijker; . Eigenschappen die de werkstroom verbeteren zoals: Scannen naar e-mail (met LDAP-ondersteuning en Mail Delivery Notification, wat rechtstreeks scannen naar uw MS Outlook of Lotus Notes adresboek mogelijk maakt); de mogelijkheid van eenmaal scannen en vele malen afdrukken, evenals het verzenden van opdrachten via een web browser; . De 4595 heeft de 'look and feel' van CentreWare waar klanten van Xerox reeds bekend mee zijn, zodat gebruikers direct aan de slag kunnen.

Ondersteuning voor een brede reeks applicaties De Xerox 4595 verwerkt veel soorten documenten en is uit te rusten met verschillende nabewerkingsopties. Dit maakt de copier/printer geschikt voor talloze bedrijfstoepassingen, van rapporten, mailings en brochures, tot cursusboeken en complexe documenten met verschillende formaten, omslagen en inlegbladen. "De Xerox 4595 produceert een scala aan kwaliteitsdocumenten. Dit verschaft klanten intern hoogwaardige functionaliteit en bespaart ze de kosten en het ongemak van uitbesteden. Klanten profiteren van kortere doorlooptijden en meer nauwkeurigheid, en ook minder verspilling, wat heel belangrijk is in het milieubewuste bedrijfsleven", aldus Martijn Brand. De Xerox 4595 wordt geleverd met een standaard nabewerkingseenheid (100 vel nieten, perforeren en een interposer) of met een booklet-maker. Aan beide eenheden kan een vouweenheid worden toegevoegd, terwijl een aanvullende post-process invoegeenheid het mogelijk maakt automatisch kleurendocumenten toe te voegen om sets of boeken samen te stellen. Verkrijgbaarheid
De Xerox 4595 is verkrijgbaar via de directe verkooporganisatie van Xerox, bij de Xerox concessionairs en de Xerox Corporate Resellers. Bestellingen kunnen vanaf 1 mei worden geplaatst. Het systeem is leverbaar in twee configuraties, met een geïntegreerde controller of, voor meer veeleisende omgevingen met hogere volumes, de Xerox FreeFlow DocuSP 5.1 controller.


--- einde persbericht ---

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficiënte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creëren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox geïnitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX®, iGen3®, DocuTech®, Xerox NuveraTM, FreeFlow®, DocuSP®, Accxes® en ProfitAcceleratorTM zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColor® wordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.


---

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl
-----------------------
Uit interne testen blijkt dat de Xerox 4595 met 4,36 Unscheduled Maintenance Calls (UMC's) per miljoen afdrukken werkt.

De naaste concurrent heeft gemiddeld circa 6 UMC's per miljoen.


-----------------------

Public Relations:

De Corridor 5; 3621 ZA Breukelen
Postbus 117; 3620 AC Breukelen
Telefoon: (0346) 255255
Fax: (0346) 255250

For Immediate Release

Persbericht


---- --