Gemeente Utrecht


2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
73 Vragen van mevrouw ir. I.G.M. de Bondt
(ingekomen op 16 mei 2007)

In het artikel "Extra fietsklemmen toch niet allemaal op Jacobskerkhof, maar verdeeld over Wijk C" in het AD / UN van 12 mei jl. leest de VVD dat er fietsklemmen worden geplaatst in wijk C. De VVD is het vanzelfsprekend met het College eens dat er fietsklemmen bij moeten worden geplaatst in en rondom het centrum van Utrecht. Het verbaast de VVD echter dat dit College niet eerder heeft geanticipeerd op het sluiten van de U-stal op Vredenburg. In een brief van 9 oktober jl. schrijft Wethouder de Weger namelijk: " . Ten slotte bekijken wij momenteel welke locaties in aanmerking komen om tijdelijke (eventuele mobiele) stallingen te plaatsen ter vervanging van de Vredenburgstalling, die vanwege de nieuwe ontwikkelingen in het Stationsgebied zal verdwijnen".

De VVD heeft naar aanleiding van het artikel de volgende vragen:

1. De wethouder schrijft ruim 7 maanden geleden dat er gezocht wordt naar geschikte locaties. Waarom duurt deze zoektocht meer dan 7 maanden?
2. Waarom heeft het College geen fietsklemmen bijgeplaatst voordat de stalling op Vredenburg werd gesloten?
3. In het bovengenoemde artikel staat er fietsklemmen worden geplaatst, verdeeld over wijk C. Het merendeel van de 400 klemmen komt op het trottoir van de Jacobstraat en de Waterstaat. Op welke andere plekken worden klemmen geplaatst?
4. Wanneer worden de nieuwe klemmen geplaatst in wijk C?
5. De locaties die in de krant worden genoemd liggen op enkele honderden meters van het winkelgebied. Fietsers hebben over het algemeen de neiging om hun fiets zo dicht mogelijk bij hun eindbestemming te parkeren. Verwacht het College dat fietsers hun fiets in de Waterstaat gaan parkeren als ze gaan winkelen of een drankje gaan drinken in het stadscentrum/winkelgebied?
6. Welke andere locaties voor fietsklemmen, ter compensatie van het afsluiten van Vredenburg, heeft de wethouder overwogen?


---- --