Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 16 mei 2007

Persbericht

Gemeente De Wolden treedt handhavend op bij illegale situatie

Dinsdag 15 mei 2007 heeft de gemeente De Wolden coördinerend en handhavend opgetreden bij een illegale situatie in het dorp Zuidwolde. De omstandigheden waren dusdanig dat de gemeente niet anders kon dan het treffen van maatregelen: het in beslag nemen van goederen en het demonteren en meenemen van een schuurtje dat gebouwd was op gemeentegrond.

Achtergrond

In oktober 2006 is de gemeente door de politie geïnformeerd over een inwoner die al lange tijd veel onrust veroorzaakt in de omgeving in de vorm van overtredingen zoals illegale bouw en het illegaal gebruik van gemeentegrond.

Uit het onderzoek dat de gemeente vervolgens instelt, blijkt dat de betrokken persoon zijn achtertuin en een gedeelte van de gemeentegrond gebruikt voor bijvoorbeeld stapels autobanden, olievaatjes en een verzameling fietsen. Ook wordt duidelijk dat hij nagenoeg alle parkeerplaatsen in de straat gebruikt, gezien de hoeveelheid voertuigen die hij in bezit heeft. Dit alles bezorgt de buurt veel overlast en irritatie.

De gehele actie vanuit de gemeente is zeer correct voorbereid, waarbij de inwoner voldoende gelegenheid krijgt om de situatie te verbeteren. Ook na de aankondiging dat er opgeruimd moet worden voor een bepaalde datum, verandert er niets.

Goederen

Uiteindelijk is de gemeente tot ontruiming overgegaan; hierbij is grote zorgvuldigheid in achtgenomen. Alle kosten die de gemeente gemaakt heeft, worden verhaald op de eigenaar. De in beslag genomen goederen en het schuurtje zijn in een depot van de gemeente opgeslagen. De eigenaar kan deze binnen dertien weken afhalen, mits alle onkosten betaald zijn.

///////////////////////////////