Amsterdam Airport Schiphol

Published: 14:17 16.05.2007 GMT+2 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Schiphol Real Estate koopt twee vrachtgebouwen op Schiphol

Schiphol Real Estate heeft twee vrachtgebouwen gekocht op Schiphol-Zuid. Het betreft Vrachtgebouw 5 aan de Pelikaanweg en een vrachtgebouw met kantoren aan de Valkweg. Met de aankoop van beide objecten versterkt Schiphol Real Estate haar positie als aanbieder van logistiek vastgoed in de regio Schiphol.

Schiphol Real Estate heeft Vrachtgebouw 5 gekocht van VCK Group. Het vrachtgebouw aan de Valkweg is gekocht van Altera Vastgoed NV.

Vrachtgebouw 5 heeft een omvang van ruim 23.000 m2 bedrijfsruimte en 6.800 m2 kantoorruimte en is verhuurd aan Aero Groundservices, een logistieke vrachtafhandelaar. Het vrachtgebouw aan de Valkweg heeft een omvang van circa 3.000 m2 bedrijfsruimte en 2.800 m2 kantoorruimte en is verhuurd aan ProLogis.

Schiphol Real Estate en VCK Group zijn bij hun transactie geadviseerd door respectievelijk Troostwijk Taxaties in Amsterdam en Boer Hartog Hooft in Amsterdam.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook rond Eindhoven en Rotterdam Airport en internationaal rond de luchthavens Malpensa/Milaan en Hong Kong International Airport.

VCK Group
VCK Group bestaat uit een aantal Nederlandse bedrijven die actief zijn in de sectoren Logistiek en Reizen. Tot de groep behoren onder meer de bedrijven VCK Logistics, VCK Travel en E.R. Travel Group.

Altera Vastgoed N.V.
Altera Vastgoed N.V. biedt pensioenfondsen de mogelijkheid, naar eigen keuze, op indirecte wijze te beleggen in een of meerdere Nederlandse vastgoedsectoren. Het totale vermogen van de vier sectorportefeuilles Woningen, Winkels, Kantoren en Bedrijfsruimten bedraagt ruim 1,4 miljard euro.

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl