Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 119

datum: 16 mei 2007

Bezoek aan Liberec in het teken van bedrijfsleven

Een delegatie van bestuurders en ondernemers uit de gemeente Amersfoort heeft van donderdagavond 10 tot en met zondagochtend 13 mei 2007 een bezoek gebracht aan de Tsjechische zusterstad Liberec. Het bedrijfsleven in de stad en samenwerking tussen het bedrijfsleven van beide steden tot stand brengen was een belangrijk element van het bezoek.

Sinds 1993 is Liberec de zusterstad van Amersfoort. Geregeld brengen vertegenwoordigers van beide steden een bezoek, om kennis en informatie uit te wisselen. Ook het (sport)verenigingsleven en scholen kennen uitwisselingen.

De Amersfoortse delegatie bestond uit burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper, wethouders Gerda Eerdmans en Arriën Kruyt, raadslid De Crom, buitengewone raadsfractieleden Nederkoorn en Van Bekkum, drie vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel (ondernemersadviseur internationale handel Ime Duyfjes en directielid Ton Voortman) en de Vereniging Amersfoorts Bedrijfsleven (voorzitter Jaco Uittenboogaard), vier leden van het Stedenbandcomité en twee medewerkers van de gemeente.

Vrijdagochtend werd de delegatie ontvangen door burgemeester Jirí Kittner. Verder stonden een bezichtiging van het nieuwe stadhuis, gesprekken met bestuurders en ambtenaren en de Kamer van Koophandel op het programma. Ook werden de oude textielfabriek Babylon (nu een multifunctioneel complex), het sportstadion Arena, een monumentaal badhuis en een operavoorstelling bezocht.

De deelnemers kijken met voldoening terug. "Het waren drukke en nuttige dagen. Er is veel kennisgemaakt en informatie gedeeld. Ik ben ervan overtuigd dat hiermee ook een basis is gelegd voor nieuwe samenwerking voor het bedrijfsleven", zegt burgemeester Van Vliet.

Informatie:
. Herman Wiersema, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon (033) 469 43 63 of 06 52 53 55 41, of e-mail h.wiersema@amersfoort.nl, of . directeur Ton Voortman van de Ondernemersdesk van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland, (033) 453 57 65 of e-mail tvoortman@gooi-eemland.kvk.nl.


---- --