Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 121

datum: 16 mei 2007

Nieuwe Amersfoorters ontdekken groenste stad van Nederland

Amersfoort wil als groenste stad van Nederland haar nieuwe inwoners kennis laten maken met een deel van al het mooie groen in de stad. Op zaterdag 19 mei vindt voor de veertiende keer Amersfoort Aangenaam plaats. Tijdens deze bijeenkomst in de Observant, maken nieuwe inwoners kennis met burgemeester Van Vliet-Kuiper en het gemeentebestuur. Daarna verkennen de inwoners hun nieuwe woonplaats.

Amersfoort Aangenaam
Het gemeentebestuur nodigt twee keer per jaar nieuwe inwoners uit voor de bijeenkomst Amersfoort Aangenaam. De burgemeester heet de nieuwe Amersfoorters welkom en loco-gemeentesecretaris Derk de Jonge gaat met hen in gesprek. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan wethouders en raadsleden. Na een rondgang door de Observant, waarbij de wijken, de Informatiewinkel, de seniorenwegwijzers en stichting Ravelijn zich presenteren, maken de inwoners kennis met de stad. Deelnemers kunnen vooraf een keuze maken uit een wandeling, torenbeklimming, een boottocht, een bustocht of een bezoek aan het Mondriaanhuis.

Plantsoenwandeling
In het kader van 'Amersfoort groenste stad van Nederland' kunnen de nieuwe inwoners naast een stadswandeling van het Gilde nu ook kiezen voor een plantsoenwandeling. Het plantsoen is begin 19e eeuw ontworpen door landschapsarchitect Zocher. Het plantsoen dat aan de buitenzijde ligt van de voormalige wallen rond de binnenstad, is een rijksmonument. Het is zoveel mogelijk weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

Informatie: Katinka Regtien, communicatiemedewerker sector Dienstverlening, Informatie en Advies (DIA), telefoon: 033 469 57 40, e-mail: k.regtien@amersfoort.nl.


---- --