Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 16 mei t/m vrijdag 25 mei 2007

Woensdag 16 mei
10.30 uur
Wethouder Van Daalen neemt van basisschool De Kinderhof en van basisschool De Berg plannen in ontvangst voor het groener maken van de schoolomgeving. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Van Daalen ontvangt een maquette over de Groengordel uit handen van een afvaardiging van het Kinderpersbureau. Deze maquette toont wat zij graag veranderd zouden zien in de Groengordel. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Van 't Veld opent een nieuwe buitenkast in de wijk De Koppel. Locatie: Zuiderkruis te Amersfoort.

15.45 uur
Wethouder Van Daalen verricht de aftrap van de publiekscampagne van de Zonnebloem 'De Zonnebloem kleurt je wereld', een initiatief van Matchpoint, Stichting Gastvrij en Maatschappelijk betrokken Horeca (i.o.). Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20 te Amersfoort.

18.30 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de informatiebijeenkomst die de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert over de Pardonregeling. Locatie: Regardz Buitensocieteit, Stationsplein 1 te Zwolle.

Donderdag 17 mei
13.30 uur
Burgemeester VanVliet-Kuiper is aanwezig bij de officiële opening van de twaalfde editie van Proef Amersfoort, een 4-daagse culinaire happening. Locatie: De Hof te Amersfoort.

Vrijdag 18 mei
15.00 uur
Het college ontmoet ondernemers en bestuurders uit het onderwijs, bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke instellingen, cultuur en zorg tijdens 'Ontmoet Amersfoort'. Locatie: Joriskerk, De Hof te Amersfoort.

Zaterdag 19 mei
13.30 uur
Het college ontvangt nieuwe inwoners tijdens 'Amersfoort Aangenaam'. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Van 't Veld bezoekt het Kooktheater van Proef Amersfoort. Locatie: De Hof te Amersfoort.

Zondag 20 mei
15.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de open dag van de Mevlana moskee. De burgemeester spreekt voorafgaand aan het debat over tolerantie en respect voor elkaar. De open dag wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 800-ste geboortejaar van Mevlana Rumi, Turkse filosoof, dichter, mysticus en vredestichter. Locatie: Mevlana Moskee, Van Galenstraat 37 te Amersfoort.

Maandag 21 mei
15.00 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt het symposium 'WMO goed uitgevoerd?'. Locatie: De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

Dinsdag 22 mei
16.00 uur
Het college bezoekt de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de gedeputeerden mevrouw Kamp en de heren Lokker en Mik. Locatie: Provinciehuis, Pythagoraslaan 125 te Utrecht.

Woensdag 23 mei
11.30 uur
Wethouder Van 't Veld ondertekent de samenwerkingsovereenkomst met verschillende gemeenten 'Creatieve As'. Locatie: Stadhuis Haarlem, Zijlsingel 1 te Haarlem.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het pannaveldje dat mede door woningcorporatie De Alliantie, ter gelegenheid van zijn 60-jarig bestaan, is geschonken aan de jongeren in Randenbroek. Locatie: Berliozstraat / Haydnstraat te Amersfoort.

Vrijdag 25 mei
11.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de bestuursconferentie die georganiseerd wordt door de Taskforce Management Overstromingen (TMO). Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Huizinga is bij de conferentie aanwezig. De TMO is ingesteld door de regering om Nederland beter voor te bereiden op de organisatorische aanpak bij overstromingen en gevolgen daarvan; de burgemeester is lid van de Taskforce. Locatie: Regardz De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

11.30 uur
Wethouder Hekman spreekt op de tweede dag van de conferentie 'Nieuwe Wet ruimtelijke ordening en Grondexploitatiewet' over 'Inkadering Grondexploitatiewet in gemeentelijk grondbeleid'. Locatie: Golden Tulip Hotel Central, Burgemeester Loeffplein 98 te Den Bosch.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper onthult de beeldbank van Thijs Trompert als opmaat voor een tweede serie Beelden van Banken. Een deel van het budget voor de bank is bijeengebracht ter gelegenheid van het afscheid van de vorige gemeentesecretaris de heer De Kleijn. Locatie: De Grote Koppel ter hoogte van het toekomstige Eemplein.


---- --