NOVA

16-05-2007

Hulpverlening 'Maasmeisje' schoot tekort
De inspecties van jeugdzorg, openbare orde en veiligheid, onderwijs en gezondheidszorg concluderen dat de dood van het zogenoemde Maasmeisje niet had kunnen worden voorkomen, hoewel de hulpverlening tekortschoot. In de studio reageert Leonard Geluk, de Rotterdamse wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs, op het vandaag verschenen rapport.

Het lot van Wolfowitz
De Wereldbank heeft nog geen besluit genomen over het lot van Wereldbankpresident Paul Wolfowitz. Later vandaag komt de Raad van Bestuur van de Wereldbank bijeen om de positie te bespreken. In NOVA een gesprek met John Bolton. Hij werd in 2005 door Bush aangesteld als Amerikaans ambassadeur bij de VN. Maar omdat zijn benoeming geen steun kreeg van het Amerikaanse Congres kon Bolton niet anders dan opstappen.

Morgen in NOVA
Cindy Sheehan bivakkeerde eens een paar weken bij de ranch van president Bush in de hoop dat hij haar zou komen uitleggen waarom haar zoon moest sneuvelen in Irak. De rechtste pers beschuldigde haar van landverraad en haar man vroeg een echtscheiding aan uit onvrede over haar campagne. Maar Cindy Sheehan bleef protesteren tegen de oorlog en kreeg langzamerhand de steun van steeds meer Amerikanen én politici. Morgen is ze te gast in NOVA.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht