Universiteit van Amsterdam

Hoogleraarsbenoemingen UvA

Dr. Erik Plug (1967) is benoemd tot hoogleraar Intergenerational and Family Economics aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Erik Plug houdt zich bezig met de relatie tussen gezin en het keuzegedrag van mensen, en in het bijzonder met de vraag in welke mate het individuele gedrag afhangt van ouders, partners en kinderen. Zo doet hij bijvoorbeeld onderzoek naar de ouderlijke invloeden op schoolkeuzes van kinderen, de afhankelijkheid van arbeidsaanbodbeslissingen tussen partners en intergenerationale inkomensoverdrachten. Zijn onderzoek is met name empirisch van aard, en maakt veelal gebruik van bijzondere gezinsrelaties, zoals de relatie tussen tweelingen, adoptieouders en adoptiekinderen, en homoseksuele relaties. Over deze onderwerpen publiceerde hij veelvuldig in de internationale vakliteratuur.

Plug is sinds 1997 als onderzoeker werkzaam bij de economiefaculteit van de UvA. Daarnaast was hij van 1997 tot 2000 als universitair docent verbonden aan de leerstoelgroep Economie van consumenten en huishoudens bij Wageningen Universiteit. In 2004 ontving Plug een Vidi-subsidie van NWO voor zijn onderzoek Zit succes in de genen? Plug is verder fellow en coördinator van het thema Labour Economics bij het Tinbergen Instituut. Hij is tevens fellow bij het Institute for Study of Labour (IZA) in Bonn.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.