Ministerie van Buitenlandse Zaken

"Made in Europe": nieuw lespakket over Europa voor het VMBO

16 mei 2007 | Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een lespakket over Europa ontwikkeld voor VMBO-leerlingen. Staatssecretaris Timmermans reikte op Europadag (9 mei) de eerste exemplaren van het lespakket uit aan docenten en leerlingen die aanwezig waren bij de finale van een scholierenwedstrijd over Europa. Timmermans bij scholierenwedstrijd

Het lespakket "Made in Europe" is gratis te bestellen via het EU-onderwijspunt op de website www.europaeducatief.nu.

Het lespakket bestaat uit een interactieve cd-rom met opdrachten, waarbij leerlingen op een praktische manier kennis maken met de invloed van de Europese Unie op hun toekomstige werk. De cd-rom is bedoeld voor leerlingen in het derde en het vierde leerjaar van het VMBO.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil Europa een stevigere plaats geven in het Nederlandse onderwijs. Met "Made in Europe" beantwoordt het ministerie aan een veelgehoorde roep om lesmateriaal over Europa voor het VMBO. Een al langer bestaand initiatief is de website www.europaeducatief.nu, waar voor alle onderwijsniveaus actueel lesmateriaal over de Europese Unie wordt aangeboden.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl